MOTIV JOŠ NEPOZNAT

HRVATSKI KONZULAT U AUSTRALIJI PRIMIO SUMNJIVI PAKET Sličan paket primila i druga veleposlanstava, generalni konzul: 'Unutra su bila tri manja paketa'

 
Vatrogasci iznose sumnjive pakete iz konzulata Južne Koreje u Melbourneu
 AAP Image/Kaitlyn Offer / REUTERS

Australska policija istražuje sumnjive pakete poslane u srijedu nizu veleposlanstava i konzulata među kojima je navodno i hrvatsko predstavništvo, a koji prema raspoloživim informacijama nisu nanijeli štetu, prenose australski mediji i svjetske agencije.

Mediji prenose da su paketi poslani na adrese 14 diplomatskih predstavništava u Melbourneu i Canberri.

Informacija da je među njima i hrvatski konzulat nije se mogla telefonski potvrditi u MVEP-u jer odgovaraju samo na pisane upite. Hrvatskim diplomatskim predstavništvima u Australiiji uredovno je radno vrijeme završilo.

CNN piše da su im primitak sumnjivog paketa potvrdili i iz našeg konzulata, kao i iz švicarskog. Joseph Petrić rekao im je da je paket stigao u konzulat regularnom poštom te da je sadržavao tri manja paketa. Osoblje je odmah pozvalo vatrogasce i policiju koji su osigurali paket i iznijeli ga. Dodao je da nije bilo potrebe za evakuacijom ureda.

Mediji prenose da neki sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Hazmat and fire crews are seen outside the Indian and French Consulates on St Kilda Road in Melbourne, Australia, January 9, 2019. Staff have been evacuated as emergency crews respond to a number of incidents involving foreign consulates in Melbourne. AAP Image/Kaitlyn Offer via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT.
AAP Image/Kaitlyn Offer / REUTERS
Vatrogasci, policija i druge službe ispred indijskog i francuskog konzulata u Melbourneu

Nema informacija o mogućim motivima i neka od pogođenih predstavništava koje je britanska agencija Reuters obišla bila su otvorena.

"Pakete ispituju nadležne službe, kao i okolnosti slučaja", navela je australska savezna policija u kratkom priopćenju.

Predstavnici američkog, novozelandskog i britanskog konzulata u Melbourneu potvrdili su primitak sumnjivih paketa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:26