JAVIO SE

Hrvatski pomorac ozlijeđen u eksploziji u Bejrutu: ‘Operacija je trajala četiri sata‘

U strašnoj eksploziji u Bejrutu ozlijeđen je i jedan hrvatski pomorac, Branko Perošević, kuhar iz Slavonije
Pomorac Branko Perošević
 Screenshot/HTV

U strašnoj eksploziji u Bejrutu ozlijeđen je i jedan hrvatski pomorac, Branko Perošević, koji je bio na brodu 'City of Rome'. Perošević je operiran, nalazi se u bolnici u Bejrutu i osjeća se dobro, kao i preostalih 10 pomoraca s tog broda.

U izjavi za HRT, ovaj kuhar iz Slavonije zahvalio se liječnicima i počasnom konzulu u Bejrutu.

- Sve je korektno i osjećam se bolje. Moja je operacija trajala četiri sata i protekla je dobro. Sada se osjećam bolje, kaže hrvatski pomorac.

Urednik portala Morski.hr Jurica Gašpar, kaže kako su naši pomorci imali jako puno sreće jer su u vrijeme eksplozije bili tek pola kilometra udaljeni od kobnog skladišta.

- Zapravo, imali su jako puno sreće u cijeloj ovoj situaciji jer je cijela ta posada bila u nadgrađu broda što ih je spasilo. Jedini koji je ozlijeđen bio je kuhar kojeg su ozlijedila vrata. Vrata su prsnula doslovno u nekoliko komada i zbog toga su njegove ozlijede sanirane odmah zahvaljujući hladnim glavama naših pomoraca. Oni su zaustavili jedno sanitetsko vozilo koje je odvelo pomoraca u bolnicu, ističe Gašpar.

'City of Rome' je transportni brod specijaliziran za prijevoz vozila, a u bejrutsku luku uplovio je šest sati prije eksplozije. Sam brod je pretrpio znatna oštećenja i u tijeku je procjena štete.

Naši su se pomorci trebali vratiti u Hrvatsku 11. kolovoza, no zbog uvedenog izvanrednog stanja, njihov je povratak prolongiran za 21. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:27