OKUPLJANJE TEMPLARA

Hrvatski templari osudili masakr nad etiopskim kršćanima u Libiji

Đuro Črnjak, hrvatski veliki prior i član organizacije Knights Templar International, prošli je tjedan sudjelovao na okupljanju templarskog reda u portugalskom gradu Tomaru, gdje su razgovarali o stradanju kršćana u svijetu
 Linkedin

"S dubokom tugom, ali i bijesom svjedočili smo ubojstvu etiopskih kršćana u Libiji od strane pripadnika IS-a. Pozdravljamo sve koji se suprotstavljaju neshvatljivim djelima ljudi bez prave vjere. U ime našeg Reda, širimo tugu i molitvu za sve žrtve iz svakog naroda", poruka je Marcela de Picciotta, čelnika Suverenog vojnog reda Hrama jeruzalemskog, koju prenose hrvatski templari.

Prošli su tjedan na sastanku templarskog reda u portugalskom gradu Tomaru razgovarali o stradanju kršćana u svijetu. Poruku podrške kršćanima diljem svijeta, ali i svim narodima, odaslali su veliki majstor i veliki zapovjednik Reda, kojeg podržavaju svi veliki priori, njih 21 iz više od 40 zemalja. Sastanku je nazočio Đuro Črnjak, hrvatski veliki prior i član organizacije Knights Templar International (KTI).

"Naša uloga je gradnja mostova među kršćanskim vjerama, abrahamskim vjerama, kao i vjerama i nevjerama, te briga o svakom potrebitom čovjeku na ovome svijetu", objasnio je Črnjak ulogu templara u suvremenom svijetu. Dodao je kako se na sastanku u Tomaru razgovaralo o stradanju kršćana u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:51