GOVOR MRŽNJE

Hrvatskom predstavniku u Crnoj Gori pisali ‘Ne gine ti ražanj‘, Grlić Radman osudio prijetnje

Sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo je pobiti i protjerati, glasila je poruka upućena Adrianu Vuksanoviću
Gordan Grlić Radman
 Ivo Ravlic/CROPIX

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u petak je osudio prijetnje upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrianu Vuksanoviću.

Vuksanoviću, čelniku stranke hrvatske manjine u Crnoj Gori, prijetnje su upućene u komentarima na portalu In4s, gdje piše da je "sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo pobiti i protjerati" te kako će on platiti među prvima i da mu "ne gine ražanj".

Grlić Radman je u petak osudio te prijeteće poruke u razgovoru sa samim Vuksanovićem te predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimirom Dekovićem.

- Snažna potpora u nadi da će počinitelji biti pronađeni i sankcionirani. O svemu tome razgovarao sam s ministrom Đorđem Radulovićem - zaštita nacionalnih manjina okosnica je bilateralnih odnosa te ih moramo štititi - napisao je hrvatski ministar na Twitteru, referirajući se na crnogorskog šefa diplomacije.

Prijetnje Vuksanoviću napisane su pod tekstom u kojem on odgovara predsjedniku crnogorske skupštine Aleksi Bečiću koji je u četvrtak objavio da se "više nikad ne ponovi Oluja".

- Imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikad neće ponoviti vojno-redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njezin glavni grad”, prenio je In4s riječi hrvatskog predstavnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2021 00:19