'MAŠTARIJE KANIBALA'

Htjeli su mu pojesti jetru! Dvojica zatvorenika prerezala vrat i rasporila trbuh osuđenom silovatelju

Obojici je dosuđena doživotna kazna, a na suđenju se saznalo da su maštali o obezglavljivanju i rasporivanju više zatvorenika
Lepoglava, 130412.Lepoglava.Okruzni zatvor Lepoglava.Reportaza iz zatvora Lepoglava u kojem kaznu sluze zatvorenici s prosjekom od 10 godina zatvora.Kaznionica u Lepoglavi osnovana je 1854 godine u prostorima Pavlinskog samostana a prema stupnju sigurnosti je zatvorenog tipa.Za obavljanje poslova Odjela za rad i strukovnu izobrazbu zatvorenika ustrojeni su slijedeci pododsjeci: Pododsjek radionice poljoprivrede, metalske radionice, drvopreradjivacke radionice, radno - terapijske radionice, radionice ugostiteljstva i radionice odrzavanja.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Dvojica zatvorenika u zatvoru Frankland u Durhamu u Engleskoj prerezala su vrat trećem zatvoreniku, 23-godišnjem Mitchellu Harrisonu, a zatim su mu i rasporila trbuh. Navodno su njih dvojica planirala pojesti Harrisonovu jetru, ali to nisu uspjeli učiniti. Harrisona su ubili u listopadu prošle godine, a ovog tjedna za njegovo ubojstvo im je dosuđena doživotna kazna. Harrison je služio kaznu zbog silovanja 13-godišnjakinje u Cumbriji 2010., a bio je osuđen na temelju vlastitog priznanja.

Michael Parr (32) je prije toga već bio doživotno osuđen zbog pokušaja ubojstva, dok je Nathan Mann (23) služio minimalnu kaznu od 24 godine zbog dvostrukog ubojstva. Iako je sudac Openshaw dosudio da će Mann morati odslužiti najmanje 16 godina doživotne kazne, a Parr 32, pri izricanju presude je komentirao da ne može zamisliti nikakve okolnosti pod kojima bi ijedan od ove dvojice ikad bio pušten na slobodu.

Harrison je ubijen u svojoj ćeliji, a Parr i Mann svojoj su žrtvi prerezali vrat skalpelom napravljenim od plastičnog jedaćeg pribora i žileta.

Na sudu su ispitanici ispričali da su Mann i Parr navodno izrazili razne "maštarije" o obezglavljivanju drugih zatvorenika i vađenju njihovih unutarnjih organa. Manna je jedan psihijatar opisao kao "bezosjećajnog psihopata bez ikakvog osjećaja krivnje" koji usto pokazuje "kanibalističke tendencije" te kao "jednu od najopasnijih osoba u kriminalnom sustavu uopće".

Predstavnik policije Harrisona je pak opisao kao "uzornog zatvorenika". Iako mu obitelj nije oprostila čin zbog kojeg je zatvoren, podržavala ga je u odsluživanju kazne.

- Naše je živote uništilo Mitchellovo stravično ubojstvo. Njegova je smrt bila okrutna i nepotrebna, stoji u izjavi obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:53