MAŠTA RADI SVAŠTA

Hugo Chavez: Twitter je alat u rukama terorista!

Predsjeniku Venezuele smeta što sve više građana na Twitteru zahtjeva slobodu govora i njegovu ostavku. Predložio je zakon za jače kontroliranje interneta

Državljani Venezuele u posljednje vrijeme svoje nezadovoljstvo ograničenjima na slobodu govora i prijetnjama novinarima sve više iznose na mikroblogerskom servisu Twitteru . Naime, posljednjih tjedan dana hashtag #freevenezuela postao je jedan od najpraćenijih pojmova.

U cijelu se priču vrlo brzo uključio i tradicionalno kontraverzan predsjednik Hugo Chavez kojem je zasmetalo što twitteraši u svojim porukama traže veću slobodu govora, ali i njegovu ostavku.

Pratite Jutarnji na Facebooku i Twitteru

Chavez je u Narodnu skupštinu Venezuele poslao prijedlog zakona koji bi vlasti omogućio veću kontrolu interneta.

Slična se situacija dogodila i u Meksiku, a sada i vladini dužnosnici Venezuele pokušavaju prikazati društvene servise poput Twittera kao prijetnju državnoj sigurnosti.

Chavez je otišao i korak dalje te je Twitter nazvao 'alatom terora' na što su pripadnici Narodne skupštine vrlo brzo reagirali u nadi da će 'eliminirati terorističku prijetnju koja vreba kroz društvene servise'.

Vjerujemo kako ovo sigurno nije prvi put da nečija vlada našla ugroženom od strane korisnika na društvenim servisima. Hoće li Chavez uspjeti zakonom iskontrolirati Twitter?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:56