NOĆNA LINIJA IZ PAKLA

HULIGANI U AUTOBUSU MALTRETIRALI I TJERALI LEZBIJKE DA SE LJUBE KAKO BI POSTIGLI SEKSUALNO UZBUĐENJE Kada su odbile, pretukli su ih i okrali

 
 Facebook

Londonska policija poziva svjedoke homofobnog napada na lezbijski par na noćnoj liniji londonskog autobusa. Naime, nakon verbalnog vrijeđanja i ponižavanja od strane grupe od četiri muškarca dvije su žene brutalno pretučene i opljačkane. Incident se dogorio u ranim jutarnjim satima 30. svibnja na liniji u Camdenu, u sjeverom dijelu Londona, javlja CNN.

"Dok su sjedile na gornjoj platformi autobusa dvjema ženama je pristupila skupina od četvorice muškaraca koji su počeli činiti nepristojne geste uz homofobne komentare.”

"Žene su potom napadnute i udarane nekoliko puta prije nego što su muškarci pobjegli iz autobusa. Tijekom napada su ukradeni mobilni telefon i ženska torba, a obje su žene odvedene u bolnicu zbog ozljeda lica.", navodi se u policijskom zapisniku.

Jedna od žrtava, Melania Geymonat, postavila je na svoj Facebook profil fotografiju svoje djevojke Chrise i sebe s licima i odjećom prekrivenim krvlju uz detaljan opis napada na njih, na engleskom i španjolskom jeziku.

Geymonat je na Facebooku napisala kako su najmanje četiri muškarca, kad su vidjeli kako se ljubi s Chris na gornjoj palubi autobusa, počeli s maltretiranjem.

"Počeli su se ponašati kao huligani, zahtijevajući da se nastavimo ljubiti kako bi oni mogli postići seksualno uzbuđenje gledajući nas", napisala je.

Geymonat je rekla da se u pokušaju smirivanja situacije počela šalit.

“No, uznemiravanje je nastavljeno bacanjem novčića uz izraze oduševljenja”, dodala je.

"Sljedeće čega se sjećam jest slika kako se Chris tuče s njima na sredini autobusa”, napisala je.

Vidjela je da joj je lice krvavo i krenula prema njoj dok su je trojica mlatila, a tada je i ona osjetila udarce. Kada je vidjela da krvari iz glave zavrtjelo joj se i pala je na leđa.

Geymonat je napisala i da se ne sjeća je li izgubila svijest, no sjeća se da je autobus stao i da je stigla policija.

"Još ne znam je li mi nos slomljen i nisam išla na posao, no najviše me uznemirava to što nasilje postaje uobičajena pojava i da je ponekad potrebno vidjeti ženu kako krvari nakon udaraca da bi došlo do nekakve reakcije okoline”, napisala je.

“Moramo podnositi verbalno maltretiranje, šovinističko, mizoginističko i homofobno nasilje, jer kad se zauzmeš za sebe, evo što se događa”.

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je na svom Twitter profilu osudio incident u autobusu napisavši kao je riječ o odvratnom mizoginističkom napadu. "Zločini iz mržnje protiv LGBT zajednice neće biti tolerirani u Londonu", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:56