POLICIJA PRIVELA OSUMNJIČENE

HULIGANI UPALI U REDAKCIJU PORTALA RADIO SARAJEVO Urednika natjerali da izbriše vijest koja im se, iako potpuno točna, nije sviđala

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Redakcija portala Radiosarajevo doživjela je sinoć drski napad grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Nogometnog kluba Sarajevo, javlja taj portal.

Naime, nakon što je redakcija poslije profesionalne provjere objavila da je jedan navijač Sarajeva dobio pet godina zatvora u Bjelorusiji, jer su mu tamošnji policajci pronašli 0,16 grama kokaina, redakcija i uredništvo portala suočili su se s, kako navode, nezapamćenim prijetnjama smrću njima osobno i članovima njihovih obitelji.

- Pod takvim prijetnjama, u svojevrsnoj talačkoj situaciji, urednik portala bio je prisiljen fizički ukloniti navedeni tekst iz sustava portala, a potom je pod istim prijetnjama natjeran i da poziva ostale redakcije portala i tiskovina u Bosni i Hercegovini, te da od njih, također, traži uklanjanje spomenutih sadržaja. Bojeći se za svoju i sigurnost svoje obitelji, on je izvršio nalog grupe napadača, navode u priopćenju.

- Urednički kolegij portala Radiosarajevo.ba najoštrije osuđuje napad na redakciju našeg portala, ugrožavanje i prijetnje našim novinarima i urednicima, te članovima njihovih obitelji. Zahtijevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i drugih policijskih agencija u Bosni i Hercegovini da profesionalno istraže navedeni slučaj, te da vinovnici ovog nezapamćenog napada na medije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine budu otkriveni i procesuirani, a da novinarima i uredništvu portala Radiosarajevo.ba bude pružena adekvatna zaštita. Pozivamo novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini i regiji, kao i kolege novinare, na solidarnost u nezapamćenom napadu na medijske slobode u našoj zemlji, naveli su još u priopćenju.

Također, zahvalili su svim kolegama koji su izrazili podršku redakciji.

- Danas je meta redakcija Radiosarajevo.ba, a sutra može biti bilo tko od nas!, priopćili su s portala.

Jutros su se o svemu oglasili BH novinari na službenom Twitter profilu. Osudili su napad na redakciju portala te su pozvali policiju da hitno istraže slučaj.

U međuvremenu je stigla vijest da su u policijske prostorije privedene dvije osumnjičene osobe nad kojima je pokrenuta krim obrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 07:49