MALO SE ZANIO

Hvalio se da je tijekom sastanka s Merkel igrao Candy Crush pa požalio: ‘Mogu odigrati i do 10 nivoa!‘

Političar lijeve stranke sve je to opisao u razgovoru s kolegom iz SPD-a, a onda su informacije probile u javnost
Angela Merkel
 Michael Kappeler

Bodo Ramelow, premijer njemačke savezne države Tirinške (Thüringen), malo se zanio u prepričavanju događaja s prošlotjednog važnog sastanka s kancelarkom Angelom Merkel i premijerima ostalih saveznih država tijekom kojeg su donesene nove mjere za borbu protiv pandemije. Ramelow, član lijeve stranke (Die Linke), na novoj društvenoj platformi Clubhouse, rekao je da je tijekom sastanka igrao ​​Candy Crush. Kancelarku je nazvao "das Merkelchen" (mala Merkel).

Na pitanje Kevin Kühnerta, potpredsjednika SPD-a, tko je sve igrao Candy Crush, Ramelow se odmah oglasio i pohvalio kako po jednom takvom sastanku može odigrati i “do deset nivoa”. Naime, Ramelow je mislio da će njegov razgovor na toj platformi ostati izvan dosega javnosti. Što se nije dogodilo.

Odmah je stigla reakcija iz lokalnog CDU-a koji je napao premijera Ramelowa da njegovo ponašanje pokazuje nedostatak poštovanja prema teškoj situaciju. “Ili je to izraz arogancije moći ili ministarskog umora. U svakom slučaju, to je nepoštovanje i neodgovornost! " napisao je.

image
Bodo Schackow/dpa-Zentralbild/dpa Picture-Alliance via AFP

Nakon toga je Ramelow shvatio da situacija postaje ozbiljna - u Tirinškoj bi trebali biti izbori ovog proljeća, ali su bliži odluci da ih prebace za rujan, sa saveznim parlamentarnim - pa se počeo posipati pepelom. Odmah se javio Njemačkoj tiskovnoj agenciji (dpa) te pojasnio da je Candy Crush način na koji se opušta tijekom dugih pregovora. "Neki igraju Sudoku, drugi igraju šah ili Scrabble na svojim telefonima, a ja Candy Crush", rekao je.

A onda se u nedjelju navečer ispričao za komentar 'male Merkel' na Twitteru, rekavši da je promjena mišljenja uslijedila nakon razgovora s "pametnom ženom" u Clubhouseu. "Omalovažavanje imena njemačke kancelarke bilo je čin muške ignorancije i zbog toga se iskreno ispričavam”, napisao je Ramelow na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:57