EPSTEINOV PRIJATELJ

I BRITANSKI PRINC UPLETEN U SEKS AFERU? 'Andrew je maloljetnicu pipao po golim grudima, navodno postoji i fotografija koja to dokazuje'

princ Andrew
 Getty Images

Britanski princ Andrew i vojvoda od Yorka (59) optužen je da je svojedobno dirao gole grudi maloljetnice u dvorcu Jeffreyja Epsteina na Manhattanu, bogatog financijera koji se u New Yorku suočava s teškim optužbama za trgovanje djevojkama koje su pružale seksualne usluge.

Ovi navodi izvađeni su iz sudskih dokumenata u slučaju klevete u koji je umiješana Ghislaine Maxwell, britanska medijska nasljednica optužena za podvođenje maloljetnih djevojaka Epsteinu i njegovu društvu, prenosi The Guardian.

Maxwellovu je još 2015. zbog klevete tužila Virginia Giuffre, koja sad tuži i Epsteina. Giuffre je svojedobno tvrdila i da ju je Epstein natjerao na seksualne odnose s princom Andrewom. Buckinghamska palača tad je oštro demantirala Virginijine navode.

No, dokumenti koji su u posjedu odvjetnika Virginije Giuffre sadržavaju i izjavu Joanne Sjoberg, koja je Maxwellovu također optužila za podvođenje Epsteinu. Ona je u svom svjedočenju spomenula i princa Andrewa.

- Joanne Sjoberg opisala je seksualne radnje koje je imala s princom Andrewom i gospođom Giuffre, kad su ona i Ghislaine Maxwell boravile u Epsteinovu dvorcu na Manhattanu - piše u spisima koje su još u siječnju 2017. sudu predali Giuffreini odvjetnici.

- Sjećam se samo da je netko predložio da snimimo zajedničku fotografiju... Rekli su nam da sjednemo na kauč... Andrew i Virginia stavili su si lutku u krilo... Ja sam se premjestila u Andrewovo krilo, a oni su uzeli lutkinu ruku i stavili je na Virginijine grudi, dok je Andrew svoju stavio na moju dojku - svjedočila je Sjoberg.

Odvjetnici kažu kako imaju i spornu fotografiju na kojoj se vidi kako princ "rukom oko golog struka grli tad još maloljetnu Giuffre dok je ona pozirala s Maxwellovom u njezinoj kući u Londonu".

- Ova konkretna fotografija potkrepljuje tvrdnje Virginije Giuffre - nema drugog razumnog objašnjenja zašto bi američko dijete bilo u društvu odraslih, u Londonu u kući koja je u vlasništvu žene koja je sad osuđena kao seksualna prijestupnica - navode odvjetnici.

Ghislaine Maxwell odlučno je sve negirala.

Inače, Virginia Giuffre tvrdio da ju je Epstein počeo seksualno zlostavljati kad joj je bilo samo 16 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:56