POLITIČKI INCIDENT

I Clooney završio na Orbanovoj crnoj listi: ‘Taj čovjek priča gluposti koje mu šapuće Soros!‘

Mađarski premijer godinama se suočava s kritikama kako njegova vladavina nije demokratska, te da ruši temeljna načela
George Clooney
 Pascal Le Segretain/Getty Images

Mađarska vlada ogorčena je na poznatog holivudskog glumca Georgea Clooneyja jer je njihova premijera Viktora Orbana nazvao primjerom ljutnje i mržnje na svijetu, rekavši da je budalast te da bi mogao biti pogonsko gorivo za distopijsku budućnost.

Kako javlja Reuters, Clooney se o Orbanu oglasio upitan o svom najnovijem filmu Midnight Sky koji se događa u postapokaliptičnom svijetu.

- Nismo bili usred pandemije kada smo snimali, ali bilo je tu prisutno mnogo drugih elemenata, poput Bolsonara u Brazilu ili Orbana u Mađarskoj. Pogledajte oko sebe, sve je prepuno bijesa i mržnje. Moj novi film događa se 2049. godine. Ako se ne uozbiljimo, stvari koje se događaju u filmu postat će naša stvarnost, naročito ako dozvolimo bujanje mržnje - rekao je slavni glumac.

Mađarski premijer godinama se suočava s kritikama kako njegova vladavina nije demokratska, te da ruši temeljna načela i vrijednosti kao i ljudska prava. Državna televizija suočila je njegovu administraciju s riječima poznatog glumca, na što je vladin glasnogovornik ustvrdio kako se radi o proimigrantskoj poruci te da iza svega stoji George Soros, multimilijarder mađarskog porijekla.

- Clooneyjeve riječi su glupost. On je dobar glumac i zaslužuje poštovanje, ali nitko ga ne bi trebao tretirati kao globalnu političku snagu. Ima ljude koji mu šapuću što da kaže - rekao je pak Tamas Meczner, glasnogovornik mađarskog inoministra, aludiravši da je Clooney samo instrument u nečijim rukama. Glumac se zasad nije oglasio o političkom incidentu, javlja Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:55