PRIJE 20 GODINA

I MELANIA TRUMP JE RADILA U AMERICI BEZ DOZVOLE Dokumenti dokazuju da je primala honorar za manekenski posao prije nego što je dobila radnu dozvolu

 Mike Segar / REUTERS

Stav Donalda Trumpa prema ilegalnim imigrantima gotovo da je obilježio njegovu predsjedničku kampanju čime je stekao brojne kritičare, ali i sljedbenike. Međutim, taj stav je iz više kutova problematičan jer je njegova supruga, Slovenka Melania, u Sjedinjenim Američkim Državama radila kao manekenka 1996. i prije nego je dobila radnu dozvolu što dokazuju dokumenti do kojih je došao Associated Press.

AP je izvijestio da prema ‘detaljnim računovodstvenim izvacima, ugovorima i drugim vezanim dokumentima otprije 20 godina’ Melania Trump je bila plaćena 20.056 dolara (oko 135.000 kuna) za deset manekenskih poslova u SAD-u između 10. rujna i 15. listopada 1996. U to je vrijeme smjela boraviti u Americi, ali nije smjela biti plaćena za posao. Njezin je odvjetnik rekao da je imala turističku vizu (B1/B2), iz Slovenije je stigla 27. kolovoza, a radnu je dozvolu ishodovala 18. listopada te godine, piše Washington Post.

Tu je temu Melania komentirala još u veljači kad je za MSNBC rekla: ‘Radim sve po zakonu. Nikad nisam ni mislila ostati ovdje bez papira. Imala sam vizu. Putovala sam svakih nekoliko mjeseci natrag u Sloveniju zbog produženja vize. Onda bi se vratila. Prijavila sam se za zelenu kartu, a kasnije i za državljanstvo. Sve je bilo po zakonu.’

Državljanstvo gđe Trump gotovo se sigurno neće dovoditi u pitanje unatoč dokumentima koje posjeduje AP obzirom da je prošlo 20 godina, a američka vlada običava opozvati valjanost državljanstva samo u ekstremnim slučajevima kad su sporne osobe upletene u terorističke akcije ili ratne zločine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:57