UDAR PROJEKTILOM

I Rusija intenzivira propagandu: Hvale se da su Iskanderom uništili bazu za ‘strane plaćenike‘, objavili i video

‘Budući da smo koristili visoko eksplozivnu penetrirajuću bojnu glavu, zgrada dugačka 60 metara gotovo je cijela uništena‘

Kadrovi iz snimke koju je objavilo Ministarstvo obrane Ruske Federacije

 Screenshot/Twitter

Ministarstvo obrane Ruske Federacije objavilo je u petak video snimku na kojoj se navodno može vidjeti kako Rusi raketnim sustavom Iskander uništili vojnu bazu u kojoj su se, kako tvrde Rusi, "obučavali strani plaćenici", javlja TASS.

"Rusko Ministarstvo obrane objavilo je snimke rada postrojbe koja je tijekom preciznog napada na infrastrukturu Oružanih snaga Ukrajine rukovala sustavom Iskander. Raketni sustav Iskander uništio je bazu za obučavanje stranih najamnika", stoji u izjavi Ministarstva.

Na objavljenoj se snimci može vidjeti kako je Iskander ispalio dvije rakete - balističku i krstareću. Kako je rekao zapovjednik zadužen za lociranje meta, zgrada u bazi u kojoj su bili smješteni strani plaćenici gotovo je cijela uništena.

"Budući da smo koristili visoko eksplozivnu penetrirajuću bojnu glavu, zgrada dugačka 60 metara gotovo je cijela uništena i neprijatelj je pogođen", rekao je zapovjednik imena Maksim.

Zapovjednik zadužen za paljbu rekao je da Iskander može ispaliti i krstareće i balističke rakete.

"Meta je pogođena balističkom raketa... Gotovo je nemoguće uništiti te rakete. Zaobilaze obranu neprijatelja, nitko im se ne suprotstavlja jer u konačnoj fazi lete toliko brzo da ih nijedan moderan sustav ne može zaustaviti", rekao je zapovjednik imena Aleksej.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:42