SITUACIJA U SRBIJI

I srpski stožer od danas svaki dan drži presice, Brnabić: Nažalost, opet jako loš dan...

Brnabić je zamolila ljude da se ne okupljaju ističući da to predstavlja napad na zdravstveni sustav
Ana Brnabić
 Ekaterina Shtukina/Sputnik

Srbijanska premijerka Ana Brnabić kazala je u ponedjeljak da je u Srbiji u zadnja 24 sata registrirano 279 novih slučajeva zaraze od koronavirusa, dok je rekordno visok broj ljudi na respiratoru, 154 pacijenta.

U istom razdoblju preminulo je čak 12 osoba, kazala je premijerka.

"Nažalost, ponovo je jako loš dan po broju preminulih, čak 12 osoba. Na respiratoru je 154 pacijenata, i ovim to danas postaje najgori dan od prvog registriranog slučaja koronavirusa u ožujku", rekla je Brnabić na konferenciji za medije kriznog stožera, koje se od danas ponovno održavaju svaki dan u 15 sati.

Brnabić je istaknula kako je u posljednja četiri dana opao broj zaraženih. To je, smatra ona, rezultat obveze nošenja maski u gradovima u kojima je uvedena izvanredna situacija. Najavila je da će predložiti da se nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru uvede kao obveza u cijeloj zemlji.

U Srbiji je u posljednja 24 sata testirano 6.915 osoba.

Zbog teške situacije 40 respiratora poslano u gradove u kojima ih do sada nije bilo, Valjevo, Smederevsku Palanku, Požarevac, Paraćin, Užice, te beogradskom KBC Zvezdara i KC Vojvodine, kazala je srbijanska premijerka.

Brnabić je zamolila ljude da se ne okupljaju ističući da to predstavlja napad na zdravstveni sustav i da će se vjerojatno idućih dana vidjeti rezultati višednevnih prosvjeda i nekih drugih javnih okupljanja i proslava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:52