NOVI UDARAC

I YouTube blokirao Trumpa i uklonio njegov posljednji video: ‘Pozivao je na nasilje‘

Iz YouTubea su izvijestili kako namjeravaju ukloniti i komentare ispod videozapisa na Trumpovom kanalu
 Alex Edelman/AFP

YouTube je u utorak objavio kako će suspendirati kanal američkog predsjednika Donalda Trumpa na najmanje tjedan dana zbog kršenja YouTubeovih pravila i zbog zabrinutosti da će poticati na nasilje.

S kanala je uklonjen i posljednji video u kojem je pozivao na nasilje, kazali su iz YouTubea za CNN, no nisu željeli podijeliti detalje iz videa zbog kojeg je Trumpov kanal suspendiran.

Iz YouTubea su kazali su kako su izdali jednu opomenu protiv Trumpovog kanala. Druga bi rezultirala dvotjednom suspenzijom, a treća bi značila da će kanal biti ukinut.

- Nakon pažljivog pregleda i u svjetlu zabrinutosti zbog trajnog potencijala za nasilje, uklonili smo novi sadržaj i izdali opomenu zbog kršenja naših pravila za poticanje nasilja - rekla je glasnogovornica YouTubea.

- Kao rezultat toga, u skladu s našim dugogodišnjim sistemom, kanalu je sada onemogućen prijenos novih videozapisa ili prijenosa uživo na najmanje tjedan dana – što se može produžiti - nastavlja se u priopćenju.

Također, izvijestili su kako namjeravaju ukloniti i komentare ispod videozapisa na Trumpovom kanalu.

Ovaj potez iz YouTubea dolazi nakon što je Twitter trajno zabranio Trumpov osobni račun u petak uslijed nasilne pobune na Kapitolu.

Facebook i Instagram također su blokirali predsjednika Amerike pa Trump neće moći objavljivati na ovim društvenim mrežama najmanje dva tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:14