PRAG ZAVIJEN U CRNO

Identificiran napadač: Masakr na fakultetu nije bio jedini zločin koji je danas počinio...

U pucnjavi na sveučilištu u središtu Praga ubijeno je 15 osoba

David Kozak

 Češka Policija, Afp/

Masovni ubojica iz Praga, kako javlja češki portal Novinky, je 24-godišnji David Kozak. Za njim je, kako javlja portal, u četvrtak poslijepodne policija raspisala potragu jer su ga povezali sa slučajem nasilne smrti u Kladnom. Kozak je, kako je poslijepodne objavila policija, u obiteljskoj kući ubio oca.

Naknadno je, kako se navodi, postalo jasno da je upravo David Kozak, čovjek s tjeralice, poslijepodne na Filozofskom fakultetu u Pragu ubio 15 osoba i ranio još nekoliko desetaka njih te je i sam smrtno stradao. Motiv pucnjave još nije poznat.

- U 12.45 smo dobili dojavu da je pronađen mrtav muškarac u kući u Kladnom. Ubrzo smo saznali da je to otac osumnjičenog za pucnjavu na Filozofskom fakultetu. Saznali smo da je on student tog fakulteta. Studira filozofiju, a trebao je doći na predavanje danas u 14 sati u zgradi u ulici Celetna. Evakuirali smo zgradu i započeli daljnju akciju potrage. U 14:29 su stigle prve dojave o pucnjavi na Trgu Palacha. Hitna pomoć je na teren došla na 12 minuta, a u 15:20 je stigla informacija o tome da se tijelo napadača nalazi na pločniku ispred zgrade. U ovoj tragediji život je izgubilo više od 15 osoba, a najmanje 24 osobe su ozlijeđene, rekao je ravnatelj policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 22:37