PAKISTAN

'IMA DA USTANEŠ I DA NAM PJEVAŠ!' Krvoproliće na obiteljskoj proslavi: Pjevačicu u osmom mjesecu trudnoće ubili jer je rekla da ne može ustati

Samira Sindhu

Tijekom obiteljske proslave čina obrezivanja u Pakistanu u utorak navečer ubijena je lokalna pjevačica. Navodno ju je upucao jedan muškarac jer nije ustala dok je pjevala, no on to opovrgava i tvrdi da ju je slučajno ustrijelio pucajući u zrak.

Kako javlja BBC, suprug tragično stradale 28-godišnje Samire Sindhu, Ashiq Sammoo, prijavio je policiji da je muškarac na proslavi, koja se odvijala u selu Kanga pored grada Larkane u pokrajini Sindh, uperio pištolj u njegovu suprugu i "prijeteći joj naredio da ustane i pjeva". Kada je kazala da je trudna i ne može stajati, muškarac ju je navodno upucao.

Bila je u osmom mjesecu trudnoće.

Policija je u vezi s ovim slučajem uhitila Tariqa Jatoija koji je ispred sudnice kazao novinarima da je pucao u zrak i da je metak slučajno pogodio pjevačicu. Jatoi je zadržan u pritvoru, a prosvjednici traže da policija pritvori još dva muškarca koji su bili prisutni tijekom pogibije Samire Sindhu.

Samira je poznata lokalna pjevačica koja je objavila najmanje osam albuma tradicionalne sindhi i sufi glazbe, ali je, poput većine pakistanskih glazbenika, živjela ponajviše od nastupa na obiteljskim proslavama.

Na društvenim mrežama pojavila se videosnimka krvave proslave, ali se na snimci ne vidi da netko prijeti pjevačici na pozornici. Snimka prikazuje kako su joj prišla trojica muškaraca i, po običaju, zasipala je novčanicama. Ona je stajala i nastavila pjevati. Kad muškarci nestaju iz kadra, začula su se tri hica i Samira je pala.

Na suđenju se očekuje i nalaz krvi koji će pokazati je li Jatoi bio pod utjecajem alkohola, koji je zabranjen muslimanima u Pakistanu, javlja BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2023 07:16