RUSI DIGLI SUHOJ SU-30

INCIDENT BLIZU RUSKE GRANICE Ruski borbeni avion letio u neposrednoj blizini špijunskog aviona američke mornarice i izazvao divlje turbulencije

Suhoj Su-30SM u letu iznad Sočija
 Denis Tyrin / Profimedia, TASS

Ruski borbeni avion Suhoj Su-30 letio je u neposrednoj blizini špijunskog aviona američke mornarice Boeing P-8 Poseidon, koji je u subotu bio na rutinskoj patroli u međunarodnom zračnom prostoru, piše Fox News pozivajući se na službenika Mornarice SAD-a.

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je u službenoj izjavi da je njihov zrakoplov presreo američki koji se "velikom brzinom približavao ruskom zračnom prostoru".

Kako kažu Amerikanci, Suhoj je letio nekih dvadesetak metara ispred P-8 zrakoplova, a zbog jačine mlaznog motora na ruskom borbenom avionu, američka je letjelica iskusila "divlje turbulencije". Amerikanci kažu da je provokacija trajala 24 minute, dok Rusi ističu da se američki avion udaljio nakon što mu je prišao pilot u Suhoju.

Ovo je prvi takav bliski susret zabilježen od lipnja kada je do slične situacije došlo iznad Baltika, gdje je Suhoj Su-27 "pokazao" projektile pilotu NATO-va F-16 borbenog aviona koji je presreo zrakoplov s ruskim ministrom obrane Sergejom Šojguom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:54