IZRICANJE PRESUDE RATKU MLADIĆU

INCIDENT ISPRED SUDNICE, MUŠKARAC DOŠAO SA ZASTAVOM SRBIJE Došlo je do naguravanja, Bakira Hasečić mu je pokušala oteti: 'Idi odavde, ne provociraj!'

 N1 televizija

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) izriče od 10 sati prvostupanjsku presudu Ratku Mladiću (75) koji je optužen za ratne zločine počinjene u vrijeme kada je obnašao dužnost zapovjednika Vojske Republike Srpske (VRS).

Sat i pol prije izricanja presude Mladiću došlo je do incidenta ispred sudnice.

Neimenovani muškarac je ispred sudnice došao sa zastavom Srbije gdje su već stajali brojni članovi udruženja iz BiH koja prate izricanje presude, izvijestio je N1, koji je OVDJE objavio i snimku incidenta.

Reagirala je Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žena-žrtva rata", koja mu je pokušala oteti zastavu. Došlo je i do naguravanja te je intervenirao i policajac kako bi smirio situaciju.

"Idi odavde i ne provociraj", kazala je Hasečić neimenovanom muškarcu.

Mladić je u Haagu optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona ili običaja ratovanja u Bosni i Hercegovini od svibnja 1992. do pred kraj 1995. godine. U završnoj riječi tužiteljstva u prosincu 2016. godine za njega je zatražena kazna doživotnog zatvora dok je obrana predložila da ga se oslobodi svih optužbi.

Izricanje presude uživo pratite na OVOJ poveznici.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:28