MONSTRUOZNO

Indijac srpom rasporio ženi trbuh kako bi doznao spol djeteta, beba umrla, majka se bori za život

Muškarac već ima pet kćeri pa je suprugu napao jer je htio znati hoće li mu se konačno roditi sin
Ilustracija
 Sanjay Kanojia/AFP

Indijac koji je želio doznati spol djeteta razrezao je srpom trbuh trudne supruge i nanio je po život opasne ozljede dok je njihov nerođeni sinčić umro, priopćila je policija u ponedjeljak.

Žena se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici u New Delhiju, a muškarac je uhićen, priopćila je policija u Budanu, u državi Uttar Pradesh.

Golu Singh, brat unesrećene žene je kazao da je njezin suprug želio doznati spol djeteta jer par već ima pet kćeri te ju je napao srpom i rasporio joj trbuh.

Nemili se događaj dogodio u subotu, a žena je u nedjelju rodila mrtvorođenče, objasnila je policija.

Na kćeri se u Indiji često gleda kao na teret jer im obitelji na udaji moraju plaćati miraz, dok se dječake slavi kao one koji osiguravaju egzistenciju obitelji te oni nasljeđuju imovinu i nastavljaju obiteljsku lozu.

Pobačaji ženskih fetusa su u Indiji zabranjeni, no zbog prednosti koja se daje dječacima, broj novorođenih djevojčica se i dalje stalno smanjuje.

Prema službenim podacima, broj djevojčica na 1000 dječaka između 2015. i 2017. iznosio je 896. U razdoblju od 2014. i 2016. bilo je 898 djevojčica na 1000 dječaka, a između 2013. i 2015. ih je bilo 900.

Zakoni u Indiji također brane liječnicima i zdravstvenim djelatnicima da roditeljima otkriju spol nerođenog djeteta, a samo licencirani liječnici smiju izvoditi pobačaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:14