HIT VIDEO

Indijski policajci vide svašta, ali ovo je i njih zapanjilo: ‘Nismo mogli vjerovati koliko se ljudi naguralo u ovu rikšu‘

U motorizirane rikše kakve se mogu vidjeti diljem Indije inače stanu tri osobe, no može ih se modificirati tako da mogu primiti i šest putnika.
 Screenshot/Twitter

Kada su policajci u Fatehpuru u Indiji zaustavili jureću motoriziranu rikšu, nisu mogli pretpostaviti da će u omanjem vozilu zateći čak 27 osoba, piše BBC.

Video snimka na kojoj se može vidjeti kako sve te osobe, među kojima je bilo i starijih i mladih, izlaze iz rikše postala je viralna senzacija na društvenim mrežama. Neki su se korisnici našalili da incident zaslužuje ući u knjigu rekorda dok su drugi istaknuli da se Indija muči s neadekvatnim prometalima.

Na snimci se može vidjeti i kako putnike za vrijeme napuštanja rikše broji jedan od policajaca.

U takve motorizirane rikše inače stanu tri osobe, no može ih se modificirati tako da mogu primiti i šest putnika.

Prema medijskim napisima, policajci su rikšu pokušali zaustaviti zbog prebrze vožnje, no vozač ih nije poslušao već je samo odjurio. Policajci su ga u konačnici sustigli i natjerali da stane.

Načelnik lokalne policije Rajesh Kumar rekao je za Times of India da su se policajci šokirali kada su vidjeli da se u vozilu vozi više od 25 osoba.

Rikša je zaplijenjena zbog prebrze vožnje i prevažanja prevelikog broja putnika.

Motorizirane rikše iznimno su popularne u Indiji iako su skuplje od autobusa. Istovremeno, dosta su jeftinije od taksija te ih zato uglavnom koriste pripadnici srednje klase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:38