PROPUST OSIGURANJA

Indijski premijer zaglavio na nadvožnjaku, poljoprivrednici u prosvjedu blokirali mu put

Prosvjednici su tražili ostavku ministra Ajaya Mishrae, čiji sin je optužen da je izazvao incident u kojemu je poginulo osmero ljudi

Narendra Modi

 PIB/AFP

Indijski premijer Narendra Modi 20 minuta ostao je "zarobljen" na nadvožnjaku, kad se našao okružen prosvjednicima u indijskoj saveznoj državi Punjab. Čini se da je došlo do ozbiljnog propusta u osiguranju, piše BBC.

Modi je putovao na komemoraciju kad su poljoprivrednici koji su u prosvjedu blokirali put. Tražili su ostavku ministra čiji je sin optužen za smrt nekoliko poljoprivrednika.

- Ovo je bio veliki propust u osiguranju premijera - stoji u službenoj izjavi.

Modi se trebao obratiti na skupu u gradu Ferozepuru, vezano uz nadolazeće izbore.

Iz ureda ministarstva rekli su da se premijerova pratnja vratila na aerodrom zbog propusta u osiguranju.

Prosvjednici su tražili ostavku ministra Ajaya Mishrae, čiji sin je optužen da je u listopadu izazvao incident u kojemu je poginulo osmero ljudi.

Automobil koji se povezuje s Mishrom zaletio se u poljoprivrednike koji su prosvjedovali u državi Uttar Pradesh, ubivši pritom četvoricu ljudi. Farmeri sugeriraju da je ministrov sin Ashish Mishra krivac za ovaj napad, ali obitelj Mishra sve negira.

Modi je stigao u zračnu luku Bhatinda u srijedu ujutro i trebao je letjeti do spomenika nacionalnim mučenicima, a kasnije helikopterom stići na predizborni skup.

Međutim, putovanje je odgođeno zbog lošeg vremena, a premijer i njegova pratnja konačno su nastavili cestom nakon što se slaba vidljivost nije popravila. Zaglavili su nekih 30 kilometara daleko od spomenika.

Iz ministarstva unutarnjih poslova kažu kako su zatražili detaljni izvještaj punjabske vlade vezano uz sigurnosni propust.

- Po proceduri, oni moraju kreirati odgovarajuće protokole za logistiku, osiguranje, kao i za plan za izvanredne situacije - rekli su iz ministarstva, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:07