StoryEditor
U IZOLACIJI

INDONEZIJA POTVRDILA PRVE SLUČAJEVE KORONAVIRUSA Majka i kći su pozitivne na virus, zarazile su se nakon kontakta sa zaraženom Japankom

 AFP

Dvije Indonežanke pozitivne su na koronavirus nakon što su došle u kontakt sa zaraženom japanskom državljankom, izjavio je u ponedjeljak indonezijski predsjednik Joko Widodo nakon potvrđena prva dva slučaja u četvrtoj najnaseljenijoj državi na svijetu.

Potvrda prva dva slučaja dolazi nakon što su neki medicinski stručnjaci u svijetu izrazili zabrinutost zbog nedostatka budnosti i rizika neotkrivenih slučajeva u toj zemlji s više od 260 milijuna ljudi, dok su vlasti stale u obranu postupaka probira.

Šezdesetčetverogodišnja žena i njezina 31-godišnja kći zarazile su se nakon kontakta s japanskom posjetiteljicom, koja živi u Maleziji i otkrila je da je pozitivna na virus nakon povratka iz Indonezije, rekao je predsjednik Indonezije Joko Widodo novinarima u predsjedničkoj palači.

"Jutros sam dobio izvješće da su majka i kći pozitivne na koronavirus", kazao je. One su u bolnici za zarazne bolesti Sulianti Saroso u Džakarti.

"Vlada ozbiljno pristupa tom problemu pripremom više od stotinu bolnica opremljenima sobama za izolaciju i drugom opremom u skladu s međunarodnim standardima", napisao je Widodo na Twitteru.

Japanska državljanka prijateljica je obitelji zaraženih žena i posjetila ih je u njihovoj kući u Depoku u predgrađu Džakarte, rekao je novinarima ministar zdravstva Terewan Agus. Vlasti provjeravaju s kim je još možda bila u kontaktu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 10:57