PEDESET POGINULIH

Indonezijski spasioci opazili olupinu zrakoplova Suhoj na rubu litice visoke 1650 metara, nema preživjelih

In this picture released by Indonesian Air Force, the wreckage of a missing Sukhoi Superjet-100 are scattered on the mountainside in Bogor, West Java, Indonesia, Thursday, May 10, 2012. The new Russian-made passenger plane disappeared Wednesday during a demonstration flight with 47 people on board. (AP Photo/Indonesian Air Force)
 AP

NOVO >>> 11:55 - Nema preživjelih u nesreći putničkog zrakoplova Suhoja, javili su u četvrtak predstavnici ekipa za spašavanje koji su došli do olupine zrakoplova koji se dan ranije sa 50 putnika i članova posade srušio nedaleko od glavnog grada Indonezije.

"Došli smo do trupa zrakoplova. Pronašli smo tijela poginulih, Nema preživjelih, a evakuacija tijela bi se trebala odvijati u petak", rekao je glasnogovornik Nacionalne agencije za sigurnost Gagah Prakoso.

CIDAHU - Indonezijski spasioci opazili su u četvrtak olupinu putničkog zrakoplova Suhoj koji je dan ranije, zajedno s 50 putnika, nestao u planinskom području južno od glavnog grada Džakarte tijekom pokusnog leta.

Olupinu, koja se nalazi na rubu litice na visini od 1.650 metara, uočio je spasilački helikopter.

Zasad nema vijesti o sudbini putnika.

Putnički zrakoplov Superjet 100 proizveden u ruskoj tvornici Suhoj nestao je u srijedu s radarskih zaslona tijekom pokusnog leta koji je bio dio međunarodne turneje tijekom koje je zrakoplov trebao imati pokusne letove u Kazahstanu, Pakistanu, Mianmaru, Laosu i Vijetnamu.

Više zrakoplovnih kompanija, među kojima i Aeroflot, već koriste taj zrakoplov ili su ga naručile. Indonezijski Kartika Airlines kupio je 15 tih letjelica 2011. a Sky Aviation, drugi indonezijski avioprijevoznik, 12.

Suhoj Superjet 100 s kapacitetom od 68 do 103 putnika razvijen je u suradnji s Boeingom i talijanskom Finmeccanicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 00:05