ŽIVOTNA DRAMA

Instruktor ronjenja od ožujka je zarobljen na otočiću: ‘Nemam što za raditi, ovo je agonija...‘

Povratak u Britaniju u ovom trenutku bi za britanskog instruktora ronjenja bio gotovo nemoguć zbog ograničenja putovanja
 Rob Small/Facebook

Britanski instruktor ronjenja Rob Small od ožujka se nalazi na samoanskom otoku Upolu. Na njemu je, kako piše Daily Mail, zapeo zbog ograničenja putovanja zbog pandemije koronavirusa.

Samoanska vlada je 26. ožujka zabranila sva međunarodna putovanja zrakoplovom, pa je 41-godišnjak na otoku ostao udaljen od svoje supruge Becky i 4-godišnjeg sina Olivera.

Do sada, ova otočna država smještena u južnom dijelu Tihog Oceana nije zabilježila nijedan slučaj Covida-19, ali i dalje je na snazi izvanredno stanje.

Rob vjeruje da se neće moći vratiti u Veliku Britaniju do Božića. Kaže i kako često voli citirati rečenicu iz filma "Žal" o tome što raj znači, govoreći da je raj kada čovjek na trenutak u svom životu osjeti da je dio nečega.

- Zaglavio sam ovdje već pet mjeseci, nemam ništa za raditi, ne vidim ovome kraj pa se zapravo poistovjećujem s tom rečenicom iz filma.

Raj je obitelj i raj su bliski ljudi. To je osjećaj sreće koji osjetite samo kada ste s njima u društvu (Skype i Zoom se ne računaju) - kazao je Rob za Daily Mail.

Na otok Upolu stigao je još 2016. godine kako bi s poslovnim partnerom Brunom Kinrossom otvorio centar za ronjenje i vodene sportove pod nazivom Pure Ocean.

Dio vremena Rob provodi i u Londonu sa svojom obitelji, no ne previše, što ga, kako tvrdi, iznimno pogađa.

Rob je kazao i da je zbog zatvaranja granica turizam na Samoi u "potpunosti umro" te da su mnoga odmarališta bila prisiljena zatvoriti svoja vrata.

Njegov centar je također zatvoren još od travnja, a Rob ne smatra da će ga uskoro otvoriti.

- Prema svemu sudeći, granice Samoe bit će zatvorene sve do iduće godine. Samoanska vlada ne pomaže poslodavcima tako da se nadamo da će granice što prije biti otvorene - tvrdi.

Povratak u Britaniju u ovom trenutku bi za njega bio gotovo nemoguć zbog ograničenja putovanja, a čak ako se i uspije vratiti u Veliku Britaniju, Rob je zabrinut da se možda neće moći vratiti u Upolu.

- Moja najveća želja u ovom trenutku je, osim mira u svijetu i kraja pandemije Covida-19, sasvim je jednostavna. Želim vidjeti svoju obitelj - tvrdi Rob.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:01