PUNI K'O BROD

INTERAKTIVNA LISTA VRTOGLAVO BOGATIH Bloomberg objavio bazu podataka o 100 multimilijardera

 Bloomberg

NEW YORK - Jeste li znali da je Warren Buffet kupio svoju prvu dionicu s 11 godina? Da je Steve Jobs bio fotograf na četvrtom vjenčanju osnivača Oraclea Larryja Ellisona? Da je Mark Zuckerberg unajmio PR tvrtku za širenje negativnih priča o Googleu? Sve ove informacije, i mnoge druge, nalaze se u najnovijoj Bloombergovoj bazi podataka o 100 najbogatijih ljudi na svijetu.

U interaktivnoj infografici, Bloomberg prikazuje svjetske megabogataše u novom svjetlu, a njihove ‘glave’ moguće je sortirati po prihodima, industrijskim granama, državi podrijetla i mnogim drugim kriterijima.

Moguće je i pogledati njihovo bogatstvo ‘projicirano’ na kartu svijeta, i vidjeti koje zemlje skrivaju najbogatije stanovnike Zemlje.

Za sve one koji se nadaju ući na ovu prestižnu listu, cilj je jasan: Potrebno je skupiti 10,8 milijardi dolara kako bi istisnuli zadnjeg, Talijanskog industrijalca Paola Roccu, čija je globalna proizvodnja čeličnih cijevi smještena u Argentini.

Čak i najbogatiji Hrvat Ivica Todorić još uvijek je milijardama daleko od te liste, s bogatstvom od ‘tek’ 0,67 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:41