RASPALIO KONTROVERZE

Internet gori zbog ove Trumpove fotografije: Razlog je nevjerojatan! ‘Je*eni sektaši...‘

Poveznice na stranicu na kojoj je fotografija objavljena kao ni snimka koju su dodali u komentarima nisu razuvjerili skeptike

Donald Trump

 Brandon Bell/Getty Images/Profimedia/Brandon Bell/getty Images/profimedia

Bivši američki predsjednik Donald Trump na prvoj skupštini svoje predizborne kampanje u Teksasu žalio se na kaznenu prijavu koju je protiv njega podigla Stormy Daniels, zvijezda filmova za odrasle, koja tvrdi da ju je pokušao podmititi za seksualne usluge. Kontroverzni predsjednik ovaj put nije privukao pažnju samo svojim izjavama, već i fotografijom koju je objavila novinska agencija Associated Press.

Na njoj Trump izlazi iz crnog automobila odjeven u tamno odijelo s bijelom košuljom bez kravate. Na stranicama Associated Pressa moguće je pronaći spornu fotografiju koju je napravio fotograf Evan Vucci i koja je potpuno legitimna. U opisu fotografije stoji da je snimljena na Floridi te da prikazuje 76-godišnjeg bivšeg predsjednika koji se iz automobila uputio prema zrakoplovu koji ga je odveo u teksaški Waco.

Neki twitteraši smatraju da je fotografija obrađena u Photoshopu, stvorena pomoću umjetne inteligencije ili u krajnjem slučaju lažna jer, prema njihovom mišljenju, predsjednik izgleda predobro da bi bilo istinito.

- Prečudni ste s tim uređivanjem da izgleda kao neki junak, zamislite da su to radili za Hillary, Joea ili Bernija. J***ni sektaši, napisao je jedan korisnik uspoređujući Trumpa s ostalim predsjedničkim kandidatima koji nisu imali sreće da im srede tijela u programima.

Drugi je dodao da se definitivno radi o obradi fotografije jer pravi Trump ima barem 30 kilograma više od onog na fotografiji. Poveznice na stranicu na kojoj je fotografija objavljena kao ni snimka koju su dodali u komentarima nisu razuvjerili uporne ljevičare da se ne radi o uređenoj fotografiji.

Svoje obraćanje Trump je započeo pjesmom Justice for all (Pravda za sve) uz prikaz muškaraca koji su zatvoreni zbog pobune na 2020. godine kad su njegovi pristaše napali Capitol zbog "namještenih izbora". Nastavio je s prijetnjama okružnom tužitelju Alvinu Braggu koji vodi istragu protiv njega u ranije spomenutom slučaju sa Stormy Daniels.

Trump je tako suočen s mogućnošću da postane prvi predsjednik SAD-a protiv kojeg će biti podignuta optužnica za isplatu novca porno zvijezdi, iako on cijeli slučaj poriče. Javni govori protiv Bragga uzrokovali su da je tužitelj zaprimio prijeteće pismo s praškastom tvari za koju se ipak ustanovilo da je bezopasna.

45. predsjednik SAD-a još je jednom potvrdio lažnu tvrdnju da su predsjednički izbori održani prije tri godine bili namješteni te je pohvalio demonstrante koji su 6. siječnja te godine izvršili napad. Tužitelje koji istražuju njegov slučaj nazvao je ljudskim ološem i ustanovio da su oni jedan od razloga njegovih problema.

Trumpovi kritičari skup su opisali kao antidemokratski i neamerički, a porota koja se bavi Trumpovim slučajem ponovno će se sastati u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 06:38