SVE NAOPAKO

Interventna policija čak 7 sati opsjedala kuću, a kad su konačno provalili unutra, ostali su u šoku

Dovedeni su i policijski psi te pregovarački tim, no kad je policija odlučila provaliti u kuću, ustanovili su da je potpuno prazna
Ilustracija
 Rafael Ben-ari/Alamy/Alamy/Profimedia

Napeta opsadna situacija u australskom Queenslandu završila je nakon više od sedam sati, nakon što su jake snage interventne policije u filmskoj raciji provalile u kuću koju su opkolili, samo kako bi ustvrdili da u njoj nije bilo nikoga.

U četvrtak oko 11 sati, policija je zaprimila poziv u gradu Garbuttu, u kojem je prijavljeno kako je 30-godišnji muškarac prijetio susjedu vatrenim oružjem. Interventna policija izišla je na teret, naoružana dugim cijevima, ogradila veći dio četvrti u kojoj se nalazila kuća osumnjičenog, te okružila kuću.

No, par sati nakon što je započela opsada, počeo se javljati prvi crv sumnje kod snaga reda, kada još uvijek nisu stupili u kontakt s osumnjičenim.

“Policija nema dokaza da je napustio mjesto događaja, no u isto vrijeme nemamo ni dokaza koji bi ukazivali da je još uvijek sto posto u svojoj kući,” kazao je tad inspektor Roger Whyte lokalnim medijima.

Na lokaciju su dovezeni i policijski psi, pregovarački tim, te posebna postrojba iz Cairnsa. Nešto iza sedam sati po lokalnom vremenu, policija je odlučila provaliti u kuću, koja je u konačnici bila potpuno prazna.

“Izvanredno stanje više nije na snazi i navedeno područje je otvoreno,” priopćila je policija nakon neuspjele racije. “Policija zahvaljuje svim građanima na njihovoj pomoći.” Prema službenim izvorima, osumnjičeni je još uvijek u bijegu, a policija ga sumnjiči i za nekoliko imovinskih delikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:34