BIZARNA SITUACIJA

'iPAD MI JE ZAKLJUČAN DO 2067. GODINE! ŠTO DA RADIM?' Očajni otac na Twitteru moli za pomoć nakon što ga je izludio potez njegovog trogodišnjeg sina

 
 Twitter @eosnos

Ostavite li dijete samo s tehnologijom, mnogo toga se može dogoditi, a samo jedna stvar je ta da vaš uređaj mogu zaključati na dugo, dugo vremena.

Upravo to se ovog vikenda dogodilo Evanu Osnosu koji je na Twitteru zamolio za pomoć i objasnio situaciju u koju ga je njegov sinčić stavio, prenosi CNN.

'Ovo se čini lažnim, no nažalost, ovo je naš iPad nakon što ga je naš trogodišnjak više puta pokušao otključati. Ideje?', upitao je na Twitteru uz fotografiju zaslona iPada, koja je pokazala da je uređaj onemogućen uz poruku: 'Pokušajte ponovno za 25,536,442 minuta.'

To je zapravo više od 48 godina, tako da će ovaj otac moći koristiti svoj iPad ponovno 2067. godine.

Zaključavanje iPada je sigurnosna postavka Appleovih uređaja koja se aktivira kad god netko više puta pokuša unijeti pogrešnu lozinku. Što se više puta unese pogrešna lozinka, raste vrijeme na koje će uređaj biti zaključan i nedostupan.

Osnosu su pratitelji na Twitteru dali savjete u komentarima. Ponudili su razna rješenja. Neki od njih su bili praktični, a neki su imali inovativne ideje.

'Samo iPad priključi na kompjuter, pusti da se sinkroniziraju i sve će biti u redu', napisao je jedan komentar.

'Stavi iPad u vreću s rižom', jedan je od besmislenijih komentara.

'Najsigurnije je da počneš putovati kroz vrijeme', jedan je od savjeta, a netko mu je rekao i da radije pokuša 'ponovno pokrenuti trogodišnjaka' umjesto iPada.

Drugi su mu rekli da nema brige i neka samo pričeka tih 48 godina.

Apple kaže da je potrebno izvršiti ponovno pokretanje uređaja, no tada se gube svi podaci na njemu.

Na kraju je Osnos objavio da je uspio pokrenuti potrebna ažuriranja za uređaj i da je u procesu ponovnog dizanja iPada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:40