NAPAD DRONOM

IRAN ĆE POGUBITI DOUŠNIKA CIA-e UMIJEŠANOG U LIKVIDACIJU MOĆNOG GENERALA 'On je našim neprijateljima odao lokaciju mučenika Sulejmanija'

 
 AFP

Iranski građanin koji je dao informacije američkim i izraelskim obavještajnim službama o tome gdje se nalazi iranski general Kasem Sulejmani, koji je potom ubijen u napadu dronom, uskoro će biti pogubljen, izjavio je u utorak glasnogovornik iranskog pravosuđa.

"Mahmud Musavi-Majd, jedan od špijuna CIA-e i Mossada osuđen je na smrt. On je odao našim neprijateljima lokaciju mučenika Sulejmanija", rekao je Holamhosein Esmaili na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila televizija.

Sulejmani, arhitekt Teheranovih vojnih i tajnih misija u inozemstvu i zapovjednik specijalnih postrojbi Kuds iranske Revolucionarne garde, ubijen je 3. siječnja u američkom napadu dronom u Iraku, u blizini bagdadske zračne luke.

On je bio smatran drugom najmoćnijom osobom u državi nakon vrhovnog vođe, ajatolaha Alija Hamneija.

Iran je odgovorio na njegovo ubojstvo raketiranjem američkih baza u Iraku u kojima nije smrtno stradao nijedan američki vojnik.

A banner hangs on a bridge on Palestine street in the Iraqi capital Baghdad, showing pictures of (L to R) Iran's supreme leader Ayatollah Ali khamenei, slain Iranian general Qasem Soleimani, Slain Iraqi commander Abu Mahdi al-Muhandis and he late founder of the Islamic Republic Ayatollah Ruhollah Khomeini, with a slogan reading in Arabic
AFP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:28