OŠTRA PORUKA

Iran: ‘Ovo je kraj Izraela! Slijedi okrutna osveta islamskog svijeta‘

Ebrahim Raisi je također optužio SAD da su suučesnici u izraelskim zločinima

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi 

 Atta Kenare/Afp

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi upozorio je jučer da će doći do ‘okrutne osvete islamskog svijeta‘ za zločine počinjene u Palestini i Gazi, nakon što je pogođena bolnica u Gazi.

- Napad na bolnicu je kraj Izraela i cionističkog režima, rekao je Raisi tisućama okupljenih u središtu Teherana, prenosi Al Arabiya.

- Svaka kap krvi koju Palestinci proliju dovodi cionistički režim jedan korak bliže padu, rekao je Raisi, koji je također optužio SAD da su suučesnici u izraelskim zločinima.

- Svijet smatra Ameriku suučesnikom u zločinima cionističkog režima, rekao je.

Raisi je u svom obraćanju pozvao na zaustavljanje bombardiranja Pojasa Gaze, prekid opsade i dostavu pomoći palestinskom narodu.

Tisuće ljudi u Teheranu prikazano je na državnoj televiziji kako mašu zastavama Irana, Palestine i libanonske militantne skupine Hezbollaha, saveznika Teherana. Uzvikivali su slogane i držali transparente na kojima piše ‘Dolje Amerika‘, ‘Dolje Izrael‘ i ‘Palestina će biti oslobođena‘.

Prije dva dana je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei rekao da se genocid nad Palestincima u Pojasu Gaze mora odmah zaustaviti.

- Nitko se ne može suprotstaviti muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave. Bombardiranje Gaze mora odmah prestati, rekao je Khamenei grupi srudenata u Teheranu.

Podsjetimo, zdravstvene vlasti u Gazi su priopćile da je u napadu na bolnicu poginula najmanje 471 osoba. Izraelska vojska je kasnije za taj napad okrivila palestinske militante.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 17:23