UGROŽENA EKONOMIJA

IRAN STRAHUJE DA BI STROGE MJERE MOGLE UNIŠTITI GOSPODARSTVO Unatoč epidemiji najavljen nastavak rada 'niskorizičnih' djelatnosti

iranski predsjednik Hasan Rohani
 Profimedia, Abaca Press

Iranski predsjednik Hasan Rohani najavio je u nedjelju da će se "niskorizične" gospodarske aktivnosti nastaviti 11. travnja u zemlji koja je najsnažnije pogođena koronavirusom na području Bliskog istoka.

Iran nastoji suzbiti širenje vrlo zarazne respiratorne bolesti, a vlasti strahuju da bi mjere o ograničenju kretanja mogle uništiti gospodarstvo koje već pogađaju sankcije.

- Pod nadzorom ministarstva zdravstva, u subotu će se nastaviti sve niskorizične gospodarske aktivnosti, osim onih u Teheranu - rekao je u televizijskom obraćanju Rohani.

- Dvije trećine svih zaposlenika iranske vlade radit će izvan ureda od subote. Odluka nije proturječna s preporukom zdravstvenih vlasti da se ostane kod kuće.

Rohani nije naveo što podrazumijeva pod "niskorizične" aktivnosti.

Ministarstvo zdravstva objavilo je u subotu da je broj mrtvih u Islamskoj Republici porastao na 3.452 među ukupno 55.743 zaraženih.

Iranski dužnosnici više puta su se žalili što mnogi Iranci ignoriraju preporuke o ostanku kod kuće i otkazivanju planiranih putovanja za novogodišnje praznike koji su počeli 20. ožujka u toj zemlji.

Zdravstvene vlasti otad upozoravaju na novi val širenja koronavirusa u Islamskoj Republici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:57