SKOK U VIRTUALNI SVIJET

Iranski predsjednik tjera svoje ministre na Facebook

Rohani se očito okružio PR stručnjacima i odlučio je prihvatiti njihov savjet i okrenuti se prema mogućnostima koje mu pružaju internet i društvene mreže.
 AFP

Iranski predsjednik Hasan Rohani natjerao je ministre iz svojeg kabineta da otvore stranice na Facebooku u očitom pokušaju udaljavanja od imidža zatvorenosti prema javnosti kakav je njegovala administracija njegova prethodnika Mahmuda Ahmadinedžada.

Kako procjenjuju stručnjaci, Rohani se očito okružio PR stručnjacima i odlučio je prihvatiti njihov savjet i okrenuti se prema mogućnostima koje mu pružaju internet i društvene mreže.

Da se to događa upravo u državi gdje su slobode na internetu ograničene, gorka je ironija poručuju analitičari.

Pojedini iranski mediji čak su nagađli kako Rohanijeva direktiva ministrima za otvaranjem Facebook profila znači da će njegova administracija smanjiti nadzor nad protokom informacija na internetu, što je odmah demantirano iz krugova iranskih vlasti.

Također, da Rohanijeva incijativa za otvaranjem vlade prema virtualnom svijetu ne ide tako lako govori i činjenica da je manji dio ministara tvrdolinijaša demantirao da je otvorio stranicu na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 06:29