UKIDA SE ZABRANA

Irska planira otvoriti sve pubove: ‘Govorimo o dopuštanju rada s posluživanjem za stolovima‘

Ministar visokog školstva i znanosti potvrdio je da će se ti kafići ponovno otvoriti, no pod strogim uvjetima
Ilustracija
 PAUL FAITH/AFP

Irska planira otvoriti sve pubove 21. rujna, kad će se ukinuti zabrana rada svim lokalima koji ne poslužuju hranu, najavio je ministar u utorak.

Ugostiteljskim objektima koji poslužuju hranu rad je pod strogim pravilima dopušten od kraja lipnja, nakon što su javni dužnosnici kazali kako su oni sigurnije okruženje od pubova koji poslužuju alkohol.

Vlasnici pubova, zatvorenih od ožujka, zbog toga su prošli tjedan održali nekoliko manjih prosvjeda.

Ministar visokog školstva i znanosti Simon Harris u utorak je potvrdio da će se ti kafići ponovno otvoriti, no pod strogim uvjetima poput posluživanja isključivo za stolom.

„21. rujna ne predlažemo otvaranje pubova, prepunih kafića i mjesta na kojima ima gužvi. Govorimo o dopuštanju rada s posluživanjem za stolovima“, kazao je Harris.

Irska je sporije od drugih europskih država ukinula restriktivne mjere te je jedina država u Europi koja nije otvorila kafiće.

Irska vlada je već dva puta odredila datum njihovog otvaranja, no odgodila ih je zbog rasta broja zaraženih koronavirusom.

Podaci su u ponedjeljak pokazali da broj slučajeva zaraze u Irskoj i dalje raste te je na većoj razini nego kad je vlada prošli mjesec postrožila restrikcije.

Čelnik javnog zdravstva u Irskoj u ponedjeljak je upozorio stanovnike Dublina i Limericka da ograniče svoje društvene interakcije koliko god mogu kako bi zaustavili širenje virusa u ta dva najveća irska grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:57