PRIJETE VLADI DA ĆE NASTAVITI

ISIS TVRDI DA JE UBIO DVOJICU KANDIDATA NA IRAČKIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA Video navodne egzekucije objavili su putem svoje novinske agencije Amaq

Ilustracija
 Amaq news agency / REUTERS

Amaq, novinska agencija skupine Islamske države objavila je u petak videosnimku na kojoj, tvrdi, borci te skupine ubijaju "dvojicu kandidata" na iračkim parlamentarnim izborima u gradu Al Tarmiyahu, u pokrajini Salah al Dinu, sjeverno od Bagdada.

IS je početkom tjedna najavio napade na birališta u Iraku na parlamentarnim izborima sljedećeg mjeseca i zaprijetio da će svakog tko sudjeluje u njima smatrati nevjernikom.

Na audiosnimci objavljenoj 22. travnja, glasnogovornik IS-a optužuje iračku vladu koju vode šijiti da zastupa iranske interese i prijeti da će na meti napada biti svi koji sudjeluju ili glasuju na izborima 12. svibnja.

Irački čelnici su rekli da će birališta biti dobro osigurana.

Irački premijer Haider al Abadi je u prosincu prošle godine proglasio pobjedu nad IS-om koji je 2014. osvojio trećinu iračkog teritorija, ali se radikalna sunitska skupina nakon raspada svog samoproglašenog kalifata vratila pobunjeničkoj taktici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:37