BIZARNI SLUČAJ

Islamska policija uhitila muškarca koji se želio prodati na dražbi kako bi se izvukao iz siromaštva

26-godišnji krojač pokrenuo je dražbu s početnom cijenom od 20 milijuna naira (oko 42.000 eura)
Nigerija, policija, ilustrativna fotografija
 Kola Sulaimon/AFP

Islamska policija u Nigeriji uhitila je muškarca koji je želio sebe prodati na dražbi kako bi se izvukao iz siromaštva, objavile su lokalne vlasti.

Aliyu Idris, 26-godišnji krojač, uhićen je pošto su društvenim mrežama kolale njegove fotografije s natpisom oko vrata da je voljan prodati se na dražbi s početnom cijenom od 20 milijuna naira (oko 42.000 eura).

Kano, na sjeveru Nigerije, jedna je od desetak država s muslimanskom većinom u kojima se primjenjuje šerijatski zakon uz državne zakone naslijeđene iz britanske kolonijalne vladavine.

"Uhitili smo ga jer je sebe ponudio na prodaju, što je protuzakonito prema islamskom zakonu", objasnio je Lawal Ibrahim Fagge, glasnogovornik islamske ćudoredne policije.

Glasnogovornik je odbacio opravdanja o siromaštvu i neznanju mladog krojača.

Mladić se šetao prošli tjedan s natpisom oko vrata te su ga u gradu snimili prolaznici i fotografije postavili na društvenim mrežama. Objasnio je novinarima da je odlučio prodati sebe da se izvučo iz "nepodnošljivog siromaštva", a polovicu novca dao bi roditeljima.

Obećao je biti "vjeran sluga" onome tko bi ga kupio. Vjerska policija nije pokrenula nikakav sudski postupak protiv njega.

Nigerija je prvi svjetskih proizvođač nafte u Africi no teško je pogođena pandemijom koronavriusa i mjerama zatvaranja koje su naštetile svjetskoj cijeni sirove nafte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 05:44