STVORIO LENNOXA LEWISA

ISPOVIJEST KULTNOG BOKSAČKOG PROMOTORA 'Bio sam zatočenik vlastitog tijela, mijenjam spol!'

 Getty Images

LONDON - Legendarni boksački promotor Frank Maloney (61), koji je praktički stvorio zvijezdu sporta Lennoxa Lewisa, u šokantnoj je ispovijesti za britanski Sunday Mirror otkrio da se upravo priprema za operaciju promjene spola te da već sada živi kao Kellie Maloney.

Frank je u listopadu prošle godine objavio da se povlači iz boksa, a tada je kao razlog naveo srčane probleme te činjenicu da mu boks više nije baš tako drag. No, ispostavilo se da je pravi razlog potpuna promjena života.

Maloney je u vrhunskom boksu proveo 30 godina i kaže da se od ranog djetinjstva osjetio zatočenikom vlastitog tijela. 'Ne mogu se više skrivati, zato to činim. Kada bih nastavila živjeti s ovakvim teretom, to bi me ubilo', izjavio je.

Kaže da je zbog kolebanja oko vlastitog identiteta tijekom godina imao velikih problema s alkoholom, depresijom i drogama te da je neko vrijeme u tajnosti išao psihijatru na terapiju. Nije se usudio progovoriti o bilo čemu zbog činjenice da je svijet boksa zapravo svijet muškarčina.

'Nikada nikome nisam mogla reći ništa o ovome u boksu. Možete li zamisliti da uđem u boksačku dvoranu odjeven kao žena i da organiziram neki meč?', upitao je.

Otkrio je da je u finalnoj fazi priprema za operaciju promjene spola te da je protekle dvije godine bio na hormonskoj terapiji, odstranjivanju kose i treningu promjene boje glasa.

Najteže od svega bilo je priznati vlastitoj supruzi, drugoj u njegovu životu, što mu se događa. Mirroru je rekao da nema namjeru stupati u bilo kakvu novu vezu, ponajmanje onu seksualnog tipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:54