SADA JE S MANEKENKOM

ISPOVIJEST NARKO PLAYBOYA 'Zovu me Faca s Balija, a u zatvoru sam zaveo uglednu konzulicu. Odmah je pala na mene'

Britanski narkobos Julian Ponder (44), koji trenutno robija u indonezijskom zatvoru, u nevjerojatnoj je ispovijesti za The Mail on Sunday otkrio kako je zaveo uglednu britansku diplomatkinju te se s njom upustio u vatrenu ljubavnu avanturu u zatvoru u kojemu izvršenje smrtne presude čeka Lindsay Sandiford, kućanica koja je prije nekoliko godina na otoku Baliju ulovljena s gotovo pet kilograma kokaina u putnoj torbi. Slučaj Lindsay Sandiford, kojoj britanski mediji tepaju pa je zovu bakica, svojedobno je izazvao globalnu medijsku pozornost zbog najavljenog izvršenja kazne pred streljačkim vodom.

Bakica je drogu na Baliju, navodno pod prijetnjom, trebala predati Ponderu, no uhićena je već na aerodromu, a zatim je policiju odvela do samog Pondera, koji je zajedno s još nekoliko osoba također uhićen. U konačnici se Ponder, poznat i kao trgovac antikvitetima, izvukao sa samo šest godina zatvora zbog posjedovanja manje kolilčine kokaina, dok je Sandiford osuđena na smrt strijeljanjem. Ona se u više navrata požalila da joj Ujedinjeno Kraljevstvo nije na zadovoljavajući način pružilo konzularnu pomoć u njezinoj pravnoj bitci, a sada je na vidjelo izašla Ponderova priča o ljubavnoj aferi s vicekonzulicom koju bakica proziva.

U intervjuu za The Mail on Sunday, koji je dao u zatvorskoj ćeliji, Ponder se pohvalio da mu je nadimak Faca s Balija, što je aluzija na zavodnika Facu iz popularne serije Seks i grad. Naveo je da se ludo zaljubio u vicekonzulicu Alys Harahap (31), inače udanu majku dvoje djece, te da mu je ona ljubav uzvratila zbog čega je navodno spremna napustiti vlastitog muža.

Nakon što je afera izašla na vidjelo, britanske su vlasti diplomatkinju promptno suspendirale, a ona je naprasno prekinula posjećivati zloglasni zatvor Kerobokan čime je bakicu Sandiford vjerojatno dovela u još složeniju situaciju jer se više nema kome obratiti za pomoć u nastojanju da u posljednji trenutak izbjegne smrt strijeljanjem. Prije nekoliko joj je dana uručena poruka indonezijskog pravosuđa prema kojoj je odluka o smrtnoj presudi i dalje na snazi, a i sam indonezijski predsjednik Joko Widodo spomenuo je njezino ime kada je prije koji dan obećao nemilosrdnu borbu s krijumčarima droge.

Ponder je svjestan da je svojom aferom neke sunarodnjake po indonezijskim zatvorima doveo u potencijalno neugodnu situaciju, ali ljubav prema uglednoj diplomatkinji, školovanoj na prestižnom Cambridgeu, na prvom mu je mjestu. Kaže da je s njom telefonski razgovarao više desetaka puta dnevno, a pohvalio se da su se, tijekom njezinih posjeta zatvoru, znali dobrano pohvatati.

'Zaljubili smo se jako brzo. Volio sam je svim svojim srcem i oženio bih je odmah. Alys je rekla da će ostaviti muža i da je to jedini način da se na pravi način upustimo u ozbiljnu vezu', priča Ponder i dodaje da je afera došla do vrhunca kada su ga bacili u samicu jer se potukao s jednim zatvorenikom. Premda je u ćeliji bio sam, kao i mnogi drugi indonezijski uznici, uspio je prokrijumčariti mobitel pa se s diplomatkinjom čuo i po 50 puta na dan.

'Ona me doživljavala kao prijatelja i ljubavnika, a u zatvor nije dolazila kao predstavnica konzulata. Obećala mi je da će ostaviti muža', ponovio je Ponder i napomenuo da zbog zatvorskih okolnosti s diplomatkinjom nije uspio spavati.

'Došlo je do određenih fizički aspekata u našem odnosu, ali bilo ih je tek nekoliko, većinom smo razgovarali', rekao je.

Do ljubavnog je kraha među njima došlo nakon što je veza prije nešto više od pola godine razotkrivena u medijima. Prvo je ona reducirala komunikaciju s dotad voljenim Ponderom, a kada je u medije dospjela informacija da je o svemu Foreign Office pokrenuo istragu, komunikacija među njima je u potpunosti prekinuta. 'Očito je razgovarala s nadređenima i tako je uspjela spasiti si radno mjesto', komentira Ponder i dodaje da mu je svojedobno obećavala da će s njim ostati čak i ako bude smijenjena.

Narkobos se hvali da je sada zaručen za glamuroznu indonezijsku manekenku 'Yo-Yo', s kojom nakon odsluženja 6-godišnje kazne kani stupiti u brak. 'Prišla mi je u zatvoru, zbližili smo se, pitao sam je hoće li se udati za mene i pristala je', tvrdi Ponder, koji je prije nekoliko godina prekinuo s bivšom suprugom Rachel Dougall, s kojom ima i kćer, a koja je navodno bila dio njegova narkolanca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:37