KAOS U AVIONU

Ispovijest sestre pomahnitalog Sulejmana: ‘On ne mrzi Srbe, točno znam zašto je podivljao‘

‘Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Moj brat nije nacionalist. Ono je napravio jer se boji letenja‘, kaže sestra

Twitter avion

Sestra Sulejmana Imamovića, koji je u srijedu napravio kaos u avionu koji je sletio na beogradski aerodrom, kaže da njen brat ne mrzi Srbe već da je tako burno reagirao jer se boji letenja, piše Nova.rs.

Imamović je napravio incident kad je avion na letu Danska-Tuzla zbog loših vremenskih prilika morao sletjeti u Beograd. Tad je počeo prijetiti i psovati 'sve srpsko'.

'Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam mogla ono ni gledati', rekla je sestra Sulejmana Imamovića koji je nakon ispada priveden.

Dodaje da Imamović nije nacionalist i da su vijesti i komentari o tome da je sudjelovao u ratu 90-ih lažne jer je još početkom 1990. godine otišao u Dansku.

'Moj brat nije nacionalist. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima ovo ljeto i da je takav, ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se boji aviona. Jedva ga je obitelj uvjerila da putuju avionom', rekla je sestra koja nije željela da joj se objavi ime.

Naglašava da njihova obitelj ni dok su živjeli u Zavidovićima nije imala problema sa Srbima. Takođe, napomenula je da Sulejman s obitelji već 30 godina živi u Danskoj, a da je ona 25 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

'Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je priopćeno da će avion prisilno sletjeti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Problijedio je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu sramotu svojoj djeci napravio', kroz suze je ispričala Sulejmanova sestra.

Rekla je i da je Sulejman miran, obiteljski čovjek i da joj je jako žao što se ovo dogodilo. Posebno ističe da je srpska policija bila vrlo pristojna i da su profesionalno obavili posao.

'Nećakinja mi je rekla da je srpska policija bila jako fina prema njima i da su profesionalno obavili posao. Ona je otputovala za Tuzlu, a Sulejmanova supruga je ostala s njim, nije ga željela napuštati. Iznajmila je stan u Beogradu', priča sestra Sulejmana Imamovića.

Podsjetimo, Sulejman Imamović (58), državljanin Danske, porijeklom iz BiH, koji je vrijeđao i prijetio zbog izvanrednog slijetanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, nakon pritvora od 48 sati, pušten je na slobodu.

'Nakon saslušanja osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu s pravilima međunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje s obzirom da se radi o osobi koja je danski državljanin', priopćilo je Više javno tužiteljstvo u Beogradu.

Pogledajte snimku incidenta:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:37