VOŽDOV POTOMAK

ISPOVIJEST STALJINOVOG UNUKA 'Putin je veleizdajnik! Zapad je počistio pod s tim glupanom bez mozga!'

Jevgenij Džugašvili, unuk sovjetskog diktatora Josifa Visarionoviča Džugašvilija, poznatog po nadimku Staljin, izgubio je parnicu na Europskom sudu u kojoj je tužio jedne ruske novine zbog toga što su njegovog djeda nazvali 'krvožednim kanibalom'. Još vruć nakon presude Džugašvili je dao intervju za Daily Mail u kojem je pokušao sprati ljagu za Staljinova imena, a posebno se okomio na aktualnog ruskog predsjednika Vladimira Putina za kojeg je rekao da 'nije ni izbliza snažan vođa kakvim se predstavlja'.

- Putin vodi vladu u kojoj su prevaranti i lažovi! A i on je sam glupan bez mozga. Upalim televiziju i vidim ga kako jaše, skija, igra se s tigrovima... Pokušava pokazati da je snažan, ali jasno je da je sve to skupa obično pres*ravanje. Putin je veleizdajnik! Reći ću i zašto. On surađuje s Poljacima, on je 90-ih bio među onima koji su priznali poljske žrtve iz Katinske šume koji su zapravo nastradali od Nijemaca. Ma strašno! Jedina dobra stvar u cijeloj priči jest što ga nitko nije pozvao na 70. godišnjicu oslobođenja Auschwitza, logora kojeg je oslobodila Crvena armija. Zapad je obrisao pod s Putinom. I neka, zaslužio je...

Zločin u Katinskoj šumi gdje je ubijeno 22.000 poljskih časnika Staljinov unuk je objasnio na svoj način.

- Krenimo ispočetka. Nijemci su krenuli u invaziju na Sovjetski Savez i ubrzo pronašli leševe u šumi. Pa zar to nije idealna situacija za opravdanje invazije? Zar vi stvarno mislite da bi Hitler propustio tu priliku? Naravno da je istina da su taj zločin upravo počinili Nijemci i poslije su okrivili Ruse. Sjećate li se rečenice Goebbelsa 'Podmetnuli smo im bombu'? Da, mislio je na Katin. A moj djed je spasio poljsku vojsku, izvukao ju je iz blata. Zašto bi onda pobio sve te vojnike? Nema logike... - kaže Jevgenij nakon čega je krenuo u obranu svog djeda diktatora.

- Moji pokušaji da obranim čast svog djeda su pucnji u prazno. Kao da govorim sa zidom. Nevjerojatno! Živimo u vremenu u kojem je gamad pobijedila. Poljski lažovi i gomila svinja su nametnuli opće mišljenje da je Staljin kriv za sve. A da je Staljin živio još pet godina, danas ne bi imali ovakav cirkus - rekao je voždov unuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2023 05:11