MATTIA MAESTRI

ISPOVIJEST TALIJANSKOG PRVOG PACIJENTA Tri tjedna bio bez svijesti, a kad se probudio, nije ni znao što je korona: 'Na dugom sam putu prema normalnom'

 
Bolnica u Italiji
 Ilustracija / LaPresse / ddp USA / Profimedia

Mattia Maestri (37), takozvani prvi pacijent talijanskog dijela epidemije koronavirusa, rekao je u intervjuu da se postupno vraća normalnom životu.

Njemu je zaraza dijagnosticirana 20. velječe u njegovu domu u Codognu, šezdesetak kilometara jugoistočno od Milana. Bio je to prvi slučaj zaraze lokalnom transmisijom u Italiji.

U intervjuu za Sportweek, tjednik povezan sa sportskim novinama Gazzettom dello Sport, Maestri je rekao da je dobro i da mu ne treba psihološka pomoć.

- Rekao sam 'ne, hvala', osjećam se vrlo normalno - izjavio je, dodavši da je u bliskom kontaktu s liječnikom koji ga je spasio.

- Postao mi je kao drugi otac, moj novi otac. Puno razgovaramo, slijedim njegove savjete na svojem dugom putu prema normalnom - kaže.

Maestri, amaterski trkač i bivši nogometaš kluba iz četvrte lige, prošao je kroz emocionalne i fizičke krajnosti. Proveo je tri tjedna bez svijesti na odjelu intenzivne njege. Kad su ga probudili, nije znao što je koronavirus i do koje se mjere proširio.

Uključivši mobitel, na društvenim je mrežama ugledao gomilu uvreda na svoj račun. Iz bolnice je pušten 21. ožujka, ali mu je dva dana ranije od Covida-19 preminuo otac.

I njegova trudna supruga bila je zaražena, no oporavila se. Zdravu djevojčicu rodila je 7. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 15:53