DOBILA RIJETKU BOLEST

ISPOVIJEST UZDRMANE MAJKE 'Kćerkicu sam odvela na cijepljenje protiv gripe, a 4 dana poslije ostala je paralizirana'

 Facebook

Desetogodišnja djevojčica s Floride paralizirana je gotovo godinu dana zbog rijetke upale mozga za koju njezini roditelji krive cjepivo protiv gripe.

Carla Grivna, majka oboljele Marysue, kaže da je njezina kći sve do prošle godine bila zdrava i sretna.

- Voljela je ići u školu, trčati, igrati se, pjevala je u crkvenom zboru, a onda sam je prošlog studenog odvela na sezonsko cijepljenje protiv gripe. Bila je zdrava idućih nekoliko dana, a horor je počeo dan nakon Dana zahvalnosti - prisjeća se potresena majka.

Idućeg jutra kćer je pronašla paraliziranu u krevetu. Jedino što je mogla pomaknuti bile su oči. Nije mogla čak niti razgovarati.

Roditelji su pozvali Hitnu pomoć, a liječnici su postavili stravičnu dijagnozu - Marysue pati od rijetke upale mozga poznate pod nazivom akutni diseminirajući encefalomijelitis (ADEM).

Gotovo godinu dana kasnije Marysue još uvijek ne može razgovarati, a otac je svake večeri mora nositi na počinak.

Većinu dana provodi u bolničkom krevetu kojeg su Marysueini roditelji premjestili u dnevni boravak jer je prevelik i ne stane u njezinu sobu.

Tvrde da liječnici "ne žele to potvrditi niti poreći", ali oni sami posve su uvjereni da je za stanje njihove kćeri krivo cjepivo.

- Njezin otac Steven i ja smo sigurni. Mnogo smo istraživali, cjepivo je krivo za stanje naše kćeri - kazali su za Fox News.

Istraživanje Američkog instituta za zdravlje pokazalo je da je pet posto oboljelih od ADEM-a primilo cjepivo u mjesecu prije prvih simptoma.

Poznat je još jedan slučaj iz 2008. godine kad je 75-godišnja žena oboljela od akutnog diseminirajućeg encefalomijelitisa svega dva dana nakon cijepljenja protiv gripe. Žena je isto tako ostala paralizirana, te je nedugo zatim preminula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:57