MISTERIOZNA POJAVA

Istanbul progutao mrkli mrak, dan se pretvorio u noć: ‘Što je to, dovraga?!‘

Nesvakidašnji prizor prestravio je građane najvećeg grada Turske

Nad Istanbulom se u par minuta nadvio mrkli mrak

 /Screenshot Twitter

Video, koji je podijeljen na društvenim mrežama i koji je prikupio stotine tisuća pregleda, prikazuje turski grad kojeg najednom guta mrkli mrak nakon što je u ralje uzme težak, zastrašujući crni oblak koji se nadvija nad grad.

Kako su izvijestili iz turskog meteorološkog zavoda, "oblak debljine 7 kilometara prošao je iznad Istanbula. U međuvremenu je sunce nestalo na 5 minuta, a dan se pretvorio u noć. Neki su komentirali da stiže apokalipsa..."

Dok se tamni oblak kretao nad Istanbulom, grad je zasula snažna kiša. Nesvakidašnji prizor prestravio je građane grada na Bosporu.

"Kraj je blizu", komentirala je jedna osoba koja je podijelila video, a drugi se korisnik zapitao: "Što je to, dovraga?!"

Stranica TechnoPixel, koja se bavi sličnim meteorološkim fenomenima, sugerira da je ovaj gusti oblak mogao biti posebno velik, tamno obojen kumulonimbus. Kumulonimbusi, poznati i kao grmljavinski oblaci, često imaju tamnu, nisku bazu, koja seže tek nekoliko stotina metara iznad tla. Jedini su oblaci koji proizvode tuču, grmljavinu i munje, a također dovode do jakih pljuskova. Isti mogu izgledati izrazito tamno s obzirom da propuštaju jako malo, ili ništa svjetla.

Brojni su korisnici Twittera u Istanbulu dijelili slike dok se oblak nadvijao nad gradom, da bi, nakon što su oblaci prošli, vrijeme poprimilo poetičan obrat - uključujući i ogromnu dugu koja je dominirala gradskim nebom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2023 20:06