POTRESNE SUDBINE

ISTINA O GADAFIJEVOM HAREMU Soraja (15): 'Nasmijao se i rekao mi: Ne brini, svidjet će ti se poslije'

Otimao je i silovao na desetke školarki i koristio ih za svoje strašne perverzije

Iako je od pada režima pukovnika Moammera Gadafija prošlo već dvije godine na vidjelo stalno izlaze novi detalji njegove dugogodišnje tiranske vladavine. Tako je pokojni vlastodržac naređivao otmice mladih školarki, koje su bivale zatočene u podrumskim prostorijama ispod njegova dvorca te pretvarane u seksualne robinje.

Kako piše Annick Cojean u svojoj knjizi o Gadafijevom haremu, stoji da je njegov tjelesni sudrug, koji se sastojao isključivo od žena, zapravo bio taj njegov harem. Te djevojke nisu tamo bile da paze na njegovu zaštitu nego da utaže njegovu nezasitnu seksualnu glad. One nisu vladale oružjem, ali su obučavane da vladaju drugim umijećima – ljubavnim.

‘JA SAM TVOJ TATA I BRAT. TI ĆEŠ BITI I MOJA LJUBAVNICA’ Šokantna ispovijest seksualne robinje iz Gadafijevog harema

Učenica libijske škole Soraja bila je oteta kada joj je bilo 15 godina. Ona je, zbog ljepote, bila odabrana da preda pukovniku Gafdafiju buket vijeća kad je ovaj došao u posjet njenoj školi. Nakon toga Gadafi je stavio ruku na njenu glavu, što je, sada je jasno, bio znak njegovim vjernim suradnicima, da je ona odabrana, odnosno da mu moraju donijeti i dovesti Soraju. Ona je nova lovina. Taj dan sjeća se Soraja, bio je krajem njenog života. Punih 7 godina držali su je u zatočeništvu u dvorcu nedaleko glavnog grada Tripolija. Ona tvrdi da je svakodnevno bila silovana, kao i mnogobrojne djevojčice i dječaci koji su s njom dijelili podrumske prostorije i tu tužnu sudbinu.

Soraju su 2004. godine odveli osobno kod Gadafija. Ležao je u krevetu gol. Kako svjedoči Soraja Gadafi joj je govorio. - Ne boj se. Ja sam tvoj tata. Ja sam tvoj brat i tvoj ljubavnik. Ja ću to biti za tebe stalno, jer ćeš ostati uz mene zauvijek, govorio je vođa libijske revolucije.

Soraja se pokušala otrgnuti. - Ne brini svidjet će ti se poslije, kazao joj je Gadafi uz smijeh.

Šef harema ju je odveo na obuku - tu je morala gledati i učiti se iz porno filmova te filmova koji pokazuju kako Gadafi ima odnos s maloljetnicima.

Sve djevojke iz harema prošle su sličnu obuku, prisjeća se tih traumatičnih dana Soraja koja je, kaže Cojean, vrlo lijepa unatoč svemu što je prošla, sliči na Angelinu Jolie, danas puši 60 cigareta dnevno i teško se integrira u društvo.

- Pripremali su nas za nasilni seks i poniženje, a često smo bili drogirani ili pod utjecajem alkohola, kaže Soraja.

Veliki broj, oslobođenih žena iz harema, nakon pada diktatora ipak šuti. Mnoge žele zaboraviti što im se dogodilo. Soraji je napokon 2009. godine uspjelo vratiti se kući. Ona kaže kako je nije sramota zbog obitelji jer se je prisiljavali na seks, a prakticirala ga je izvan braka.

Dio oslobođenih žena iz harema, prije pada Gadafija, bila je slana na Zapad da rade kao prostitutke ili su ih vjenčavali za neke Gadafijeve prijatelje kako bi šutjele i bile pod nadzorom.

Vođa Libijske Džamahirije zabranio je mnogoženstvo, te brak prije 20 godine života, no zato je sam imao harem pun maloljetnica. Nakon građanskog rata Gadafi je ubijen 20. listopada 2011. godine dok je bježao iz zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:23