NERIJEŠENI SLUČAJ

Istraga otmice Madeleine McCann dobro napreduje: ‘Imamo novi jak dokaz!‘

McCann je 2007. kao trogodišnjakinja oteta u Portugalu, a njezin je slučaj najpoznatiji nestanka djeteta u 21. stoljeću
Madeleine McCann; Christian Brueckner
 Afp Photo/ Italian Carabinieri Press Office; Afp Photo/Metropolitan Police

Interes javnosti za slučaj otmice Britanke Madeleine McCann, najpoznatiji slučaj nestanka djeteta u 21. stoljeću, i dalje ne jenjava.

Djevojčica je 2007. godine kao trogodišnjakinja oteta iz naselja Praia de Luz u Portugalu, dok su joj roditelji bili na večeri, a ona s bratom i sestrom navodno spavala u apartmanu.

Christian Brueckner (44), njemački državljanin, trenutno je glavni osumnjičenik za otmicu djevojčice, a sad se pojavio novi dokaz zbog kojeg policajci Scotland Yarda navode da bi mogao biti osuđen do kraja godine.

"Imamo jak dokaz protiv osumnjičenika, a istraga dobro napreduje. Ne mogu otkriti kad ćemo izaći u javnost s novim informacijama, no trudimo se slučaj završiti što prije", rekao je Hans Christian Walters, njemački tužitelj, prenosi The Sun.

Dvije godine prije nestanka Madeleine McCann, Brueckner je silovao 72-godišnju američku državljanku te zbog tog zločina trenutno služi kaznu u Njemačkoj.

Optuženi je doveden u vezu s nestankom djevojčice jer je u razdoblju od 2002. do 2008. živio Praiji de Luz.

Njemačka policija vjeruje da je Brueckner pisao pisma u kojima je spominjao trogodišnju djevojčicu te smatraju da je njeno tijelo možda bačeno u bunar.

Još se uvijek ne zna o kojoj se točno kući radi, no policija vjeruje da je u pitanju napuštena vikendica koju je unajmio te se nalazi na oko 3 kilometra od apartmana iz kojeg je Madeleine nestala. Upravo se za tu kuću misli da je ondje živio u razdoblju od sredine 90-tih pa do 2005. godine.

Kuća se nalazi na imanju s nekoliko bunara i praznih ledina, a imanje je 2012. pretražila britanska policija.

Brueckner je u to vrijeme u svom posjedu imao i Volkswagen kombi u kojem je navodno prevozio marihuanu i djecu, kako je on sam opisao prijatelju. Tada se pijan hvalisao da zna što se dogodilo Madeleine McCann, a upravo se to pokazalo ključnom informacijom za nastavak istrage o slučaju nestale djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:55