KONTROVERZNI CRTIĆ

Isus je iz goleme očeve sjene utekao u New York

Dio vjernika moglo bi razljutiti prikazivanje Isusova oca kao apatična čovjeka koji bi radije igrao video igrice nego pričao sa sinom

ZAGREB - Američka televizijska mreža Comedy Central, koja je prije desetak dana zbog prijetnji smrću radikalnih islamista cenzurirala lik proroka Muhameda u kultnoj animiranoj seriji “South Park” , sada razmišlja o emitiranju jednako kontroverznog crtanog serijala o Isusu Kristu. Naime, nova crtana serija trebala bi se zvati “JC” (Jesus Christ) i portretirala bi Isusa kao običnog čovjeka koji se preselio u New York da bi pobjegao iz očeve goleme sjene.

Najkontroverzniji dio novog projekta upravo je njihov prikaz Boga. Naime, Kristov otac u crtiću je predstavljen kao apatičan čovjek koji bi radije igrao videoigrice nego pričao s vlastitim sinom. Prema Comedy Centralu, autor nove animirane serije “JC” produkcijska je kuća Reveille, koja je radila na serijama poput “The Office”, “Ugly Betty” i “The Biggest Loser”, a “JC” je samo jedna od 23 potencijalne nove serije o čijem prikazivanju razmišljaju.

- Ugovor o razvoju neke serije je nekoliko koraka od konačnog prikazivanja serije na programu, štoviše mnogi slični sporazumi ne rezultiraju serijom. Televizijskoj mreži scenarij serije bi se trebao jako svidjeti da bi producirala test-epizodu, te bi im se ta test-epizoda trebala jako dopasti da je odluče emitirati - rekao je Tony Fox, glasnogovornik Comedy Centrala.

U slučaju da Comedy Central ipak odluči emitirati ovu novu seriju, to ne bi bio prvi put da se lik Isusa Krista pojavio u nekom od njihovih crtića. Naime, Krist je čest gost u kultnoj crtanoj seriji “South Park” u kojoj osim kršćanstva i islama parodira i druge religije. Za razliku od dijela muslimana ili militanata iz pojedinih radikalnih američkih kršćanskih sekti, pripadnike drugih vjera uratci autora “South Parka” ne vrijeđaju. Tako je u nedavno emitiranoj epizodi Buda šmrkao kokain, dok je Isus ovisan o internetskoj pornografiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:58