StoryEditor
NIJE DOBRO...

Italija po prvi put od svibnja ima više od tisuću novozaraženih, već su donesene nove mjere

Iako broj novozaraženih raste, broj smrtnih slučajeva i dalje je malen i većinom je jednoznamenkast
 Vincenzo Pinto

Talijansko ministarstvo zdravstva u subotu je izvijestilo o 1071 novom slučaju koronavirusa u posljednja 24 sata, što je prvi put od svibnja da Italija bilježi više od tisuću novozaraženih.

Italija, jedna od najpogođenijih europskih država s više od 35 tisuća preminulih, uspjela je zaustaviti širenje virusa nakon vrhunca pandemije između ožujka i travnja.

No protekli mjesec ponovno bilježi stabilan rast broja novozaraženih, a stručnjaci smatraju da su uzrok godišnji odmori i noćni život.

Posljednja veća brojka u Italiji zabilježena je 12. svibnja, kad je bilo 1402 slučaja, šest dana prije otvaranja restorana, kafića i dućana nakon 10 tjedana restriktivnih mjera.

Iako broj novozaraženih raste, broj smrtnih slučajeva i dalje je malen i većinom je jednoznamenkast. U subotu su zabilježena tri smrtna slučaja, dok ih je dan ranije bilo devet, a u četvrtak šest, pokazuju podaci ministarstva.

Broj novih slučajeva koronavirusa u Italiji i dalje je malen u usporedbi sa situacijom u Španjolskoj i Francuskoj.

Najviše zaraženih je u regiji Lazio u kojoj se nalazi i talijanska prijestolnica, s 215 slučajeva. Oko 60 posto te brojke odnosi se na povratnike s godišnjih odmora u Italiji i inozemstvu, kazao je tamošnji zdravstveni čelnik.

Sjeverne regije Lombardija i Veneto, najsnažnije pogođene u početku pandemije, bilježe 185 i 160 novih slučajeva.

Italija je donijela nove mjere kako bi zaustavila novi rast broja zaraženih, zatvorivši klubove i diskoteke i uvevši obavezno nošenje maske po noći na javnim vanjskim površinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2020 17:22