I DALJE U STRAHU

Italija produljuje nošenje maski u zatvorenome do sredine lipnja: ‘Oprezni smo‘

Maske će biti obvezene u kinodvoranama, kazalištima i na drugim događanjima u zatvorenom prostoru te u bolnicama

Milano, Italija

 Giannis Alexopoulos/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Zaštitne maske bit će obvezne u sredstvima javnog prijevoza i na nekim događanjima u zatvorenome sve do 15. lipnja, rekao je u četvrtak ministar zdravstva Italije, jedne od najteže pogođenih država covidom koja sporo ukida ograničenja.

Maske će biti obvezene u kinodvoranama, kazalištima i na drugim događanjima u zatvorenom prostoru te u bolnicama, rekao je ministar zdravstva Roberto Speranza. Vlada će biti oprezna u ukidanju mjera, dodao je.

"Odlučili smo da te mjere vrijede do najmanje 15. lipnja i taj element opreza je, vjerujem, potreban", izjavio je Speranza.

Vlada je ranije objavila da potvrde o cijepljenju ili nedavnom preboljenju covida više neće biti potrebne za pristup nizu zatvorenih prostora: uslužnim djelatnostima uključujući restorane, fitness centre i javni prijevoz od 1. svibnja.

Italija je prva zemlja Zapada koja je bila pogođena pandemijom i potvrdila je dosad 163.244 umrlih, po čemu zauzima osmo mjesto u svijetu po najvećoj smrtnosti.

Infekcije su u padu u prvoj polovici travnja, no talijanski think-tank Gimbe navodi da su slučajevi počeli rasti zadnjih dana.

Oko 84 posto Talijana cijepljeno je dvjema dozama, a 65 posto primilo je i treću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 16:53