UŽASNA IDEJA

ITALIJA U ŠOKU ZBOG SELFIJA ISPRED TRAGEDIJE 'Ovo je rak interneta, potpuno smo izgubili osjećaj za moral, ljudska rasa galopira prema istrebljenju'

 
Ilustracija
 Bellatrovata / Wikimedia Commons

Kad je Kanađanku na sjeveru Italije udario vlak i teško je ozlijedio, spasilačke su službe odmah stigle na mjesto događaja. Međutim, dok su pružali pomoć žrtvi nesreće, primijetili su mladića koji je s njima u pozadini slikao selfie čime je, naravno, izazvao bijes javnosti.

Možda događaj ne bi tako eskalirao da cijelu scenu nije zabilježio fotograf koji se požalio: ‘Potpuno smo izgubili osjećaj za moral.’ Policija je uhvatila mladića i odmah ga natjerala da pobriše fotografiju, piše BBC.

Mlada Kanađanka je prebačena u bolnicu i morali su joj zbog težine ozljeda amputirati nogu.

Mladić koji se slikao s teškom nesrećom u pozadini na željezničkoj stanici u Piacenzi, nalazi se pod istragom, no na teret mu se ne može staviti nikakvo kazneno djelo. Nije počinio zločin. Ipak, njegov je postupak uzrujao javnost i našao se na naslovnicama svih velikih dnevnih novina u Italiji, kao i na društvenim mrežama.

Corriere della Sera piše kako se čini da je oblikovao slovo ‘v’ prstima (victory = pobjeda) dok je drugom rukom slikao. La Stampa piše o ‘raku koji izjeda internet’. Radijski voditelj Nicola Savino rekao je slušateljima da ljudska rasa ‘galopira prema istrebljenju’. Jedan korisnik Twittera jednostavno je napisao: ‘Ništa me više ne može iznenaditi.’

Novinar Giorgio Lambri, koji je tog za Kanađanku kobnog 26. svibnja fotografirao scenu, napisao je tekst o svom iskustvu za lokalne novine Liberta pod naslovom: ‘Barbarstvo kakvo niste očekivali: selfie ispred tragedije’. Isti je tekst objavio i na Facebooku s naslovom ‘Houstone, imamo problem’.

Lambri je o svemu obavijestio željezničku upravu i muškarac je identificiran.

Nepoznato je pak kako je došlo do nesreće u kojoj je stradala mlada žena. Navodno se automatski sustav za otvaranja vrata u vlaku pokvario pa je žena pala na tračnice na pogrešnu stranu, no to nije potvrđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:07