OPASAN RANSOMWARE

Italija upozorava na hakerski napad velikih razmjera: Kompromitirani serveri u Francuskoj, Finskoj, SAD-u i Kanadi

Nacionalna agencija za kibernetičku sigurnost upozorila je tvrtke i institucije da poduzmu mjere kako bi zaštitile svoje sustave

Ilustrativna fotografija

 Andriy Popov/Panthermedia/Profimedia/Andriy Popov/panthermedia/profimedia

Tisuće računalnih poslužitelja u Italiji i diljem svijeta na meti su hakerskog napada ransomwarea, objavila je u nedjelju talijanska Nacionalna agencija za kibernetičku sigurnost (ACN), upozoravajući tvrtke i institucije da poduzmu mjere kako bi zaštitile svoje sustave.

Hakerski napad pokušao je iskoristiti ranjivost softvera, rekao je glavni direktor ACN-a Roberto Baldoni za Reuters, dodajući kako je napad bio golemih razmjera.

Talijanska novinska agencija ANSA, pozivajući se na ACN, izvijestila je da su serveri bili kompromitirani u drugim europskim zemljama poput Francuske i Finske, kao i u Sjedinjenim Državama te Kanadi.

Deseci talijanskih organizacija vjerojatno su bili pogođeni, a mnoge druge upozorene su da poduzmu mjere kako bi izbjegle rušenje svojih sustava.

Korisnici Telecoma Italia prijavili su probleme s internetom ranije u nedjelju, no vjeruje se kako ta dva problema nisu povezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 14:25